Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Μονακό και ΕΕ συμφώνησαν για τη φορολογική διαφάνεια - Τέλος το τραπεζικό απόρρητο στην Ευρώπη

Moscovici: Μονακό και ΕΕ συμφώνησαν για τη φορολογική διαφάνεια - Τέλος το τραπεζικό απόρρητο στην Ευρώπη
"Μετά την Ελβετία, το Σαν Μαρίνο, την Ανδόρα και το Λιχτενστάιν, η ΕΕ συμφώνησε με το Μονακό κατά της φοροδιαφυγής" έγραψε ο Γάλλος Επίτροπος στο Twitter.
Το τέλος του τραπεζικού απορρήτου στην Ευρώπη ανακοίνωσε σήμερα με tweet του ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Pierre Moscovici, με αφορμή την υπογραφή και επισήμως της συμφωνίας μεταξύ του πριγκιπάτου και της Ένωσης για την φορολογική διαφάνεια.
"Μετά την Ελβετία, το Σαν Μαρίνο, την Ανδόρα και το Λιχτενστάιν, η ΕΕ συμφώνησε με το Μονακό κατά της φοροδιαφυγής. Το τραπεζικό απόρρητο τελείωσε στην Ευρώπη!" έγραψε ο Γάλλος Επίτροπος στο Twitter.
Η συμφωνία προβλέπει, ότι από το 2018 το Μονακό και τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα ανταλλάσσουν αυτόματα πληροφορίες σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατοίκων τους.
Οι πληροφορίες θα αρχίσουν να συλλέγονται από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα λάβουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τα ΑΦΜ και τις ημερομηνίες γέννησης των κατοίκων τους που έχουν λογαριασμούς στο Μονακό, καθώς και άλλες οικονομικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών.
Η προβλεπόμενη διαδικασία συμμορφώνεται με το νέο παγκόσμιο πρότυπο του ΟΟΣΑ και της G20 σχετικά με την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών.
Η εντατικοποίηση της ανταλλαγής πληροφοριών θα επιτρέψει στις φορολογικές αρχές να αντιμετωπίσουν καλύτερα τους απατεώνες, ενώ ταυτόχρονα ενεργεί και ως αποτρεπτικός παράγοντας, για εκείνους που μπαίνουν στον πειρασμό να αποκρύψουν εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης