Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Γιατί η Μ. Βρετανία «αντέχει» μετά το δημοψήφισμα και η Ε.Ε. όχι;

MarketWatch: Γιατί η Μ. Βρετανία «αντέχει» μετά το δημοψήφισμα και η Ε.Ε. όχι;
Τρεις μόλις εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα, η βρετανική αγορά έχει επανέλθει πλήρως, ενώ η Theresa May θα αναλάβει τα καθήκοντα της δύο μήνες νωρίτερα
Αμέσως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, όπως είχε προβλεφθεί, οι αγορές κατέρρευσαν και η στερλίνα έφτασε σε χαμηλό 31 ετών.
Ο David Cameron ανακοίνωσε την επικείμενη παραίτηση του από την πρωθυπουργική καρέκλα, με αποτέλεσμα να υπάρξει (και) ένα πολιτικό χάος.
Ωστόσο, τρεις μόλις εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα, η βρετανική αγορά έχει επανέλθει πλήρως, ενώ η αντικαταστάτης του πρωθυπουργού, η Theresa May, θα αναλάβει τα καθήκοντα της δύο μήνες νωρίτερα.
Ταυτόχρονα, απομονώθηκαν και οι ακραίοι Nigel Farage και Boris Johnson, κάτι που τους οδήγησε στην παραίτηση τους από την πολιτική ζωή.
Το πρόβλημα πλέον, όπως διαπιστώνει το MarketWatch στο σχετικό του άρθρο, έχει μεταφερθεί στην αντίπερα όχθη, στην Ευρωπαϊκό Ένωση.
«Χάος, σύγχυση και κρίση» έχουν καταβάλει το μπλοκ, με τα μέτωπα να είναι αρκετά.
Το τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας καταρρέει, χωρίς κανείς να κάνει κάτι για να αντιστρέψει την κατάσταση.
Ο Francois Hollande προσπαθεί να εντείνει την υποστήριξη της Ε.Ε. στο πρόσωπο του, ωστόσο η δημοτικότητα του στο εσωτερικό της Γαλλίας βρίσκεται στο ναδίρ.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, «παραμένει επιρρεπείς στις γκάφες», ξεσηκώνοντας ένα κλίμα δυσαρέσκειας από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, χωρίς όμως να αντικαθίσταται.
Γυρίζοντας και πάλι στο νησί, οι εξελίξεις αναμένεται να είναι θετικές το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η νυν υπουργός Εσωτερικών Theresa May έχει δεσμευτεί να εκπροσωπεί τους απλούς πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι την πλούσια μειοψηφία, μόλις αναλάβει τα καθήκοντα της.
Εκτός των άλλων, έχει ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκεια της για τα μέτρα του George Osborne που αποσκοπούν σε συνεχόμενα υψηλά πλεονάσματα, έως και το 2020.
Σε περίπτωση που καταργηθεί η εν λόγω πολιτική, δεν θα εφαρμοστούν ορισμένα μέτρα λιτότητας που βρίσκονταν προ των πυλών, απελευθερώνοντας παράλληλα και κεφάλαια για την ανάπτυξη.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, λόγω των συγκυριών, η κ.May «μοιάζει ως η πιο ισχυρή πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας από την εποχή που ανέλαβε ο Tony Blair»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης