Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Μετά το Brexit να φέρουμε στο Μιλάνο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που βρίσκονται στο Λονδίνο

Renzi: Μετά το Brexit να φέρουμε στο Μιλάνο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που βρίσκονται στο Λονδίνο
Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε, ότι εντός του έτους θα ολοκληρωθεί η συνταγματική μεταρρύθμιση στη χώρα και μέχρι το τέλος του έτους θα αλλάξει και το φορολογικό σύστημα της χώρας.
Την πρόθεση της Ιταλικής κυβέρνησης να μεταφερθούν στο Μιλάνο μετά το Brexit χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν την έδρα τους στο Λονδίνο, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Matteo Renzi σε συνέντευξή του στο RTL.
Παράλληλα, εκτιμώντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία είπε, ότι "θα μειωθούν όλες οι εκτιμήσεις ανάπτυξης μετά το Brexit, θα υπάρξει μία σύντομη οικονομική επιβράδυνση στην Ευρώπη, αλλά μεσοπρόθεσμα η ζημία θα είναι μεγαλύτερη για τη Βρετανία".
Ο Renzi τόνισε ακόμη, ότι "μετά το Brexit είναι απαραίτητο να επικρατήσει η κοινή λογική στην ΕΕ, η οποία θα επιστρέψει στις τράπεζες να χορηγούν δάνεια σε κατασκευαστικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εξυπηρετούν περισσότερο τις ανθρώπινες ανάγκες, αφού τα τελευταία χρόνια λειτουργεί προς όφελος των τραπεζών και των αγορών".
Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη, ότι εντός του έτους θα ολοκληρωθεί η συνταγματική μεταρρύθμιση στη χώρα και μέχρι το τέλος του έτους θα αλλάξει και το φορολογικό σύστημα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης