Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό προς το χειρότερο

Reuters: Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό προς το χειρότερο
Σύμφωνα με το Reuters η πρόβλεψη της κυβέρνησης θα τοποθετεί τον πληθωρισμό στο 0,4% για το τρέχον οικονομικό έτος, κάτω από το 1,2% που είχε προβλεφθεί τον Ιανουάριο.
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναμένεται να μειώσει τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό φέτος και να αναθεωρήσει την εκτίμηση της για το 2017 σε χαμηλότερο επίπεδο από 2%, που αποτελεί στόχο της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), μεταδίσει το Reuters επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με το Reuters η πρόβλεψη της κυβέρνησης που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη, θα τοποθετεί τον πληθωρισμό στο 0,4% για το τρέχον οικονομικό έτος, κάτω από το 1,2% που είχε προβλεφθεί τον περασμένο Ιανουάριο.
Η πρόβλεψη της κυβέρνησης για το 2017 είναι ότι ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στο 1,4%, πολύ κάτω από το στόχο του 2% που είχε θέσει η Τράπεζα της Ιαπωνίας.
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας συνήθως κάνει εκτιμήσεις για την οικονομία και τις τιμές τον Ιανουάριο, καθώς τις χρησιμεύουν ως βάση για την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού και να τους αναθεωρεί γύρω στα μέσα του έτους.
Το σχέδιο προβλέψεων θα οριστικοποιηθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αύριο Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης