Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: «Απόλυτα εφικτή η συμφωνία για τις ιταλικές τράπεζες» - Νέες αιχμές για την Deutsche Bank

tags :
Renzi: «Απόλυτα εφικτή η συμφωνία για τις ιταλικές τράπεζες» - Νέες αιχμές για την Deutsche Bank
«Δεν είμαστε πλέον ο ασθενής της Ευρώπης», δηλώνει με έμφαση ο Renzi, ο οποίος υπενθυμίζει ότι πλέον η Ιταλία ανήκει στις χώρες που προτείνουν λύσεις για το μέλλον της Ένωσης
Αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές τράπεζες, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi.
«Μια συμφωνία για τις τράπεζες με την Ευρώπη είναι απόλυτα εφικτή, πάντα με σεβασμό στους ισχύοντες κανόνες», δήλωσε στην Corriere della Sera.
Σύμφωνα με τον ιταλό κεντροαριστερό πρωθυπουργό, «αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι τα παράγωγα των ξένων τραπεζών και όχι τόσο τα προβληματικά δάνεια που έχουν χορηγηθεί από τις ιταλικές τράπεζες».
Σύμφωνα με σχόλιο της εφημερίδας La Repubblica, η κύρια έμμεση αναφορά του επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης είναι για την περίπτωση της Deutsche Bank, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
«Δεν είμαστε πλέον ο ασθενής της Ευρώπης», δηλώνει με έμφαση ο Renzi, ο οποίος υπενθυμίζει ότι πλέον η Ιταλία ανήκει στις χώρες που προτείνουν λύσεις για το μέλλον της Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης