Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η συνεχής αποδυνάμωση της συναλλαγματικής αξίας της στερλίνας "εκτοξεύει" τον FTSE 100

Η συνεχής αποδυνάμωση της συναλλαγματικής αξίας της στερλίνας
Μέχρι στιγμής η στερλίνα κερδίζει 1,1% έναντι του δολαρίου φθάνοντας σε εβδομαδιαίο υψηλό του 1,3155 έναντι του δολαρίου, 2,8% πάνω από το χαμηλό 31 ετών.
Η αποδυνάμωση της στερλίνας έχει τροφοδοτήσει μία διαρκή υπεραπόδοση του δείκτη FTSE 100, ενώ η ανάκαμψη σήμερα 12 Ιουλίου 2016 της λίρας ενισχύει τον δείκτη FTSE 250 αποφέροντας κάποια κέρδη, όπως αναφέρει η Financial Times.
Μέχρι στιγμής η στερλίνα κερδίζει 1,1% έναντι του δολαρίου φθάνοντας σε εβδομαδιαίο υψηλό του 1,3155 έναντι του δολαρίου, 2,8% πάνω από το χαμηλό 31 ετών που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η πτωτική πορεία της λίρας και η ανοδική του δείκτη FTSE 100 από τις 14 Ιουνίου όπως καταγράφεται στο γράφημα της Financial Times



Όπως σημειώνει η Financial Times, ο δείκτης FTSE 100 ο οποίος έχει γνωρίσει μια εντυπωσιακή ανάκαμψη εξαιτίας της αποδυνάμωσης της στερλίνας, κινείται αυτή τη στιγμή με απώλειες περίπου 0,1%.
Ο δείκτης FTSE 250, ο οποίος δεν είχε την πορεία του FTSE 100, καθώς σε αυτόν περιλαμβάνονται εγχώρια χρηματοπιστωτικά προϊόντα, που επλήγησαν από την πτώση της στερλίνας, έχει καλύτερη απόδοση σήμερα και εμφανίζει κέρδη 0,4%.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της αγοράς TonyCross "θα είναι σημαντικό να δούμε, πως θα εξελιχθεί η πορεία της λίρας στο εγγύς μέλλον, καθώς η αποδυνάμωση της μέχρι σήμερα έχει σίγουρα δώσει ώθηση στις αποτιμήσεις των μετοχών του δείκτη FTSE 100".
Ο ίδιος επισημαίνει, ότι οι επενδυτές πρέπει να περιμένουν μέχρι την Πέμπτη την ομιλία του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney, για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν περαιτέρω ενδείξεις για μείωση των επιτοκίων.
Καταλήγοντας υποστηρίζει, ότι αυτή τη στιγμή "επικρατεί μια αισιόδοξη διάθεση, η οποία καθοδηγείται από την ελπίδα, ότι η ομίχλη που προκλήθηκε από το Brexit, έχει αρχίσει να διαλύεται".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης