Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Η Ιταλία αντιμετωπίζει 20 χρόνια οικονομικών δυσχερειών

BBC: Η Ιταλία αντιμετωπίζει 20 χρόνια οικονομικών δυσχερειών
Το ΔΝΤ αναφέρει επίσης, όπως επισημαίνει το BBC, ότι η Ιταλία δεν θα φθάσει σε επίπεδα προ της κρίσης μέχρι το 2025.
Δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της Ιταλίας κάνει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC στην ιστοσελίδα του, επικαλούμενο την έκθεση του ΔΝΤ, το οποίο έχει προειδοποιήσει, ότι η Ιταλία θα αντιμετωπίσει δύο δεκαετίες στασιμότητας της οικονομικής ανάπτυξης.
Όπως αναφέρεται, το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεσή του για τη χώρα εκτιμά τον ρυθμό ανάπτυξης φέτος κάτω από 1% έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για 1,1% και η πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2017 είναι της τάξης του 1%, κάτω από την προηγούμενη εκτίμηση για 1,25%.
Το ΔΝΤ αναφέρει επίσης, όπως επισημαίνει το BBC, ότι η Ιταλία δεν θα φθάσει σε επίπεδα προ της κρίσης μέχρι το 2025, οπότε οι γειτονικές της χώρες θα έχουν ανάπτυξη 20%-25% πάνω από τα επίπεδα του 2008.
Όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο, η Ιταλία είναι μεν η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, έχει όμως 11% ανεργία, τον τραπεζικού της τομέα σε κρίση και το χρέος της είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μετά της Ελλάδας.
Επίσης σημειώνει, ότι οι τράπεζες της χώρας βρίσκονται υπό πίεση, λόγω των μακροχρόνιων κακών οικονομικών επιδόσεων, της μείωσης των φορολογικών εσόδων και της αύξησης των πιθανοτήτων οι επιχειρήσεις να βρεθούν σε ύφεση και να μην είναι σε θέση να πληρώνουν τα δάνεια τους.
Οι δε ιταλικές τράπεζες –σημειώνει- βαρύνονται με τεράστια επισφαλή δάνεια και μπορεί να χρειαστεί μια σημαντική ένεση κεφαλαίων.
Το ΔΝΤ αναφέρει, ότι οποιαδήποτε ανάκαμψη είναι πιθανό να πάει πίσω χρονικά και υπόκειται σε κινδύνους.
Μεταξύ αυτών των κινδύνων είναι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, η οποία συνέβαλε στην υποβάθμιση από το ΔΝΤ των προβλέψεων του για την ανάπτυξη του συνόλου της Ευρωζώνης.
Στους υπόλοιπους κινδύνους περιλαμβάνονται "το κύμα των προσφύγων και οι αντιξοότητες από την επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης