Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Οριακή ενίσχυση της δημοτικότητας του Fr. Hollande - Ανέκαμψε από το πρόσφατο ιστορικό χαμηλό

Γαλλία: Οριακή ενίσχυση της δημοτικότητας του Fr. Hollande - Ανέκαμψε από το πρόσφατο ιστορικό χαμηλό
Η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου παραμένει, ωστόσο, σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα
Οριακή ενίσχυση σημειώθηκε στη δημοτικότητα του Francois Hollande, η οποία ανέκαμψε έτσι από το ιστορικό χαμηλό, στο οποίο είχε υποχωρήσει πρόσφατα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου ενισχύθηκε, καθώς το κύμα διαδηλώσεων εναντίον του έντονα αμφισβητούμενου νόμου για τα εργασιακά μετριάστηκε.
Πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο το ποσοστό δημοτικότητας του Hollande αυξήθηκε στο 18% από 16% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinionway σε δείγμα 1.011 προσώπων από την 5η ως την 7η Ιουλίου.
Σημειώνεται πως, ενώ απομένει λιγότερο από ένας χρόνος πριν διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο Hollande δεν έχει ακόμη ανακοινώσει εάν θα είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Στις 5 Ιουλίου 2016 το BankingNews έγραφε:

Σχεδόν 9 στους 10 Γάλλους αποδοκιμάζουν τον Fr. Hollande - Στο ναδίρ η δημοφιλία του
Τα επίπεδα αντιδημοφιλίας του γάλλου προέδρου, Francois Hollande, προκαλούν έκπληξη ακόμα και στους πολιτικούς του αντιπάλους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Washington Pos (WP).
Ειδικότερα, με αφορμή νέα έρευνα γνώμης, η WP τονίζει πως, αν και κανείς δεν περίμενε να αναδειχθεί ο Hollande σε δημοφιλέστερο πρόεδρο στην πρόσφατη ιστορία της Γαλλίας, κανείς δεν περίμενε πως η αντιδημοφιλία του θα άγγιζε το 90%.
Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα της εταιρείας TNS Sofres, μόλις το 12% των ερωτηθέντων εκφράστηκε θετικά για το έργο του γάλλο προέδρου, καταγράφοντας το χειρότερο ποσοστό δημοφιλίας, σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες έρευνες τα τελευταία 30 χρόνια.
Η WP υπενθυμίζει πως το 2013 ο Hollande είχε χαρακτηριστεί ως «ο πιο αντιδημοφιλής πρόεδρος της πρόσφατης γαλλικής ιστορίας», καθώς τότε το αντίστοιχο ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο 26%.
Να σημειωθεί πως η δημοτικότητα του Nicolas Sarkozy, προκατόχου του Hollande, δεν είχε υποχωρήσει ποτέ κάτω από το 30%.
Παράλληλα, η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει πως η δημοτικότητα του Hollande ανήλθε του 30% πρόσκαιρα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Charlie Hebdo και Παρίσι, ωστόσο γρήγορα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα της προεδρικής θητείας του.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης