Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την βελτιστοποίηση των κεφαλαίων και την αύξηση των κερδών επανασχεδιάζει η Ιταλική UniCredit

Την βελτιστοποίηση των κεφαλαίων και την αύξηση των κερδών επανασχεδιάζει η Ιταλική UniCredit
Η UniCredit ανακοίνωσε και ότι θέτει σε πώληση μερίδιο έως 10% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της διαδικτυακής τραπέζης FinecoBank
Σε «εις βάθος στρατηγική αξιολόγηση» και αναδιάρθρωση των εργασιών της ανακοίνωσε την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 ότι προχωράει η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, UniCredit υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλό της Jean Pierre Mustier, σε μια περίοδο κατά την οποία η χρηματο-οικονομική υγεία των ιταλικών τραπεζών τίθεται ολοένα και περισσότερο στο «μικροσκόπιο» των επενδυτών και των εποπτικών αρχών.
Στην ανακοίνωσή της, η UniCredit επεσήμανε, ότι η στρατηγική αξιολόγηση που ξεκινάει θα επιχειρήσει «να ενισχύσει και να βελτιστοποιήσει την κεφαλαιακή κατάσταση του ομίλου και να βελτιώσει την κερδοφορία» του.
Παράλληλα, η UniCredit ανακοίνωσε ότι θέτει σε πώληση μερίδιο έως 10% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της διαδικτυακής τραπέζης FinecoBank.
Η απόφαση της μεγαλύτερης ιταλικής τραπέζης να επανεξετάσει τις δραστηριότητές της έρχεται σε μια χρονική συγκυρία στην οποία το ιταλικό τραπεζικό σύστημα δέχεται ισχυρές πιέσεις να βελτιώσει την κεφαλαιακή του επάρκεια, μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ε.Ε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης