Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Οι κανόνες είναι δεδομένοι και το bail-in είναι μία στέρεη οικονομική αρχή

Dijsselbloem: Οι κανόνες είναι δεδομένοι και το bail-in είναι μία στέρεη οικονομική αρχή
Δεν συζητήθηκε το θέμα των ιταλικών τραπεζών στο Eurogroup - Ισχυρή στήριξη για τις εισηγήσεις της Κομισιόν στο θέμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
«Οι κανόνες είναι δεδομένοι, πάνω σε αυτούς χτίσαμε την τραπεζική μας ένωση και το bail-in είναι μία στέρεη οικονομική αρχή», επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, στις δηλώσεις του για τις ιταλικές τράπεζες, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου.
Παράλληλα, ο κ. Dijsselbloem είπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε υποθέσεις σχετικά με το εάν ο ESM θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις ιταλικές τράπεζες, σημειώνοντας ότι το θέμα δεν συζητήθηκε καθόλου στη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ.
Ακόμη, τόνισε ότι πρέπει να διατηρηθεί το νομικό πλαίσιο για το bail-in, καθώς οι κανόνες υπάρχουν και βρίσκονται στα χέρια των ρυθμιστικών αρχών.
Ειδικά για το θέμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι υπήρξε ισχυρή υποστήριξη για τις εισηγήσεις της Κομισιόν και ότι τα επόμενα βήματα είναι αυτά που προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Παράλληλα ανέφερε ότι, καθώς αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του Eurogroup μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, η ανάκαμψη στην περιοχή παραμένει ισχυρή, αν και επεσήμανε ότι η υψηλή αβεβαιότητα αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την οικονομική δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης