Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaleva (φινλανδικός Τύπος): Προς τη σωστή κατεύθυνση το σχέδιο Renzi για τις τράπεζες - Επικίνδυνη τυχόν κατάρρευση

Kaleva (φινλανδικός Τύπος): Προς τη σωστή κατεύθυνση το σχέδιο Renzi για τις τράπεζες - Επικίνδυνη τυχόν κατάρρευση
Η φινλανδική εφημερίδα υπογραμμίζει τον κίνδυνο η τραπεζική κρίση στην Ιταλία να πυροδοτήσει μεγαλύτερο πανικό στην Ευρώπη
Υπέρ της κυβερνητικής πρότασης του Matteo Renzi, πρωθυπουργού της Ιταλίας, για τη διάσωση των ιταλικών τραπεζών με χρήση κρατικών κονδυλίων τάσσεται με σημερινό (11/7) δημοσίευμά της η φινλανδική εφημερίδα, Kaleva.
Ειδικότερα, η εφημερίδα εκτιμά πως το σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ευνόητο, δεδομένου ότι τυχόν κατάρρευση μεγάλης τράπεζας θα δημιουργήσει μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.
Μάλιστα, η φινλανδική εφημερίδα υπογραμμίζει τον κίνδυνο η τραπεζική κρίση στην Ιταλία να πυροδοτήσει μεγαλύτερο πανικό στην Ευρώπη.
Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος, η Kaleva, υπενθυμίζει πως οι τράπεζες της Φινλανδίας ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα των φορολογούμενων πριν από 25 χρόνια και με εξαίρεση τα ταμιευτήρια όλες οι υπόλοιπες τράπεζες επέστρεψαν τα χρήματα.
«Χωρίς αυτή τη στήριξη, η ζημιά θα ήταν πολύ χειρότερα», τονίζει η εφημερίδα.
Παράλληλα, παραδέχεται ότι οι κανόνες είναι κανόνες, ακόμα και στην ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση, ωστόσο φαίνεται ότι για ακόμα μία φορά οι κανόνες είναι μη συμβατές με την πραγματικότητα».
Έτσι, σημειώνει η εφημερίδα, οι κανόνες θα πρέπει να προσαρμοστούν.
Άλλωστε, όπως καταλήγει, «αν το ιταλικό σχέδιο για τη διάσωση των τραπεζών μπορεί να αποτρέψει μια νέα τραπεζική κρίση στην Ευρώπη, τότε θα πρέπει να επιτραπεί στην Ιταλία να βοηθήσει τις τράπεζες τόσο όσο χρειάζεται για να κρατήσει την κρίση υπό έλεγχο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης