Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corriere Della Sera: Οι γερμανικές εκλογές εμπόδιο στο σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για τις τράπεζες

Corriere Della Sera: Οι γερμανικές εκλογές εμπόδιο στο σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για τις τράπεζες
Μια λιγότερη αυστηρή προσέγγιση του ζητήματος των ιταλικών τραπεζών θα μπορούσε να αποδειχτεί σωτήρια για την ίδια τη γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα 
Οι γερμανικές εκλογές μπαίνουν εμπόδιο στο σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για τη διάσωση των τραπεζών.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, τονίζοντας ότι, ακόμα και αν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να αποδεχτεί το ιταλικό σχέδιο για τις τράπεζες, εντούτοις, με το βλέμμα στις εκλογές, η καγκελάριος Merkel δε μπορεί να δώσει το πράσινο φως.
Για να επεξηγήσει αυτή την εκτίμηση, η ιταλική εφημερίδα σημειώνει πως η Angela Merkel θα τηρήσει σκληρή γραμμή για το ζήτημα των ιταλικών τραπεζών και αυτό διότι «το να γλιτώσουν οι πιστωτές της Banca Monte dei Paschi di Siena το κόστος της διάσωσής της, θα χρησιμοποιηθεί ενάντια στη γερμανίδα καγκελάριο από τη δεξιά της Γερμανίας».
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα AfD (Alternative for Germany) θα κατηγορούσε την καγκελάριο για τορπιλισμό των ευρωπαϊκών κανόνων, που στόχο έχουν να ενισχύσουν την πειθαρχία και να προστατεύσουν τα λεφτά των Γερμανών.
Το διάστημα μέχρι τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, λιγότερο από ένα έτος, είναι τόσο μικρό, που Merkel και Wolfgang Schaeuble δεν επιθυμούν το πολιτικό κόστος της διάσωσης των ιταλικών τραπεζών, εκτιμά η Corriere Della Sera.
Μάλιστα, μπορεί να μην αποτιμήσουν καν το ενδεχόμενο ότι μια λιγότερη αυστηρή προσέγγιση του ζητήματος των ιταλικών τραπεζών θα μπορούσε να αποδειχτεί σωτήρια για την ίδια τη γερμανική κυβέρνηση, όταν αναγκαστεί να ανταποκριθεί στα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα των περιφερειακών γερμανικών τραπεζών και της Deutsche Bank, υποστηρίζει με νόημα η ιταλική εφημερίδα.
«Αυτή τη στιγμή η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών της είναι ξεκάθαρο ότι υποστεί τις πολιτικές συνέπειες ο Matteo Renzi», καταλήγει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης