Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis: Ηπιότερες οι επιπτώσεις του Brexit για την Ε.Ε. σε σχέση με αυτές της Μ. Βρετανίας

Dombrovskis: Ηπιότερες οι επιπτώσεις του Brexit για την Ε.Ε. σε σχέση με αυτές της Μ. Βρετανίας
Σε ότι αφορά το επίσης τις κυρώσεις σε Πορτογαλία και Ισπανία, κατήγγειλε την έλλειψη μέτρων για τη μείωση των ελλειμμάτων από τα δύο κράτη – μέλη
Στην παραδοχή ότι θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Brexit, προχώρησε ο Valdis Dombrovskis, προσερχόμενος στο σημερινό (11/7) Eurogroup.
Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας θα πληγεί περισσότερο από την ευρωπαϊκή, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα και στις δύο πλευρές για επιτάχυνση των διαδικασιών που θα θέσουν το νησί εκτός του μπλοκ.
Σε ότι αφορά το επίσης επίκαιρο θέμα των κυρώσεων σε Πορτογαλία και Ισπανία, αρχικά κατήγγειλε την έλλειψη μέτρων για τη μείωση των ελλειμμάτων από τα δύο κράτη – μέλη, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τα λεγόμενα του Jeroen Dijsselbloem, ότι δηλαδή οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν αύριο.
«Οι όποιες αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν πριν την αυριανή συνεδρίαση του Ecofin, στην οποία θα εγκριθεί η έκθεση της Κομισιόν για τις δύο χώρες», ανέφερε.
Τέλος, σχετικά με την κρίση που επικρατεί στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα, τόνισε πως οι ευρωπαϊκές Αρχές και η μεσογειακή χώρα συνεργάζονται στενά για θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης