Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές εσωκομματικές πιέσεις να παραιτηθεί δέχεται ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας

Ισχυρές εσωκομματικές πιέσεις να παραιτηθεί δέχεται ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας
Ο Kenny επέστρεψε στο πρωθυπουργικό γραφείο το Μάιο του 2015 ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης μειοψηφίας
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Enda Kenny απέρριψε σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 μια έκκληση από βουλευτές του κόμματός του, Fine Gael, να παραιτηθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, κάνοντας πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει.
Σημειώνεται ότι ο Kenny επέστρεψε στο πρωθυπουργικό γραφείο το Μάιο ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, που έχει ορίζοντα έως τα τέλη του 2018.
Ο ίδιος έχει πει ότι δεν θα οδηγήσει το κεντροδεξιό κόμμα του στις επόμενες εκλογές, αλλά δεν διευκρινίζει πότε θα παραιτηθεί.
Η πίεση στον Kenny να ανακοινώσει ένα χρονοδιάγραμμα έχει αυξηθεί, μετά την δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία το κόμμα του βρίσκεται 9% πίσω από τον κύριο ανταγωνιστή του, του Fianna Fail.
«Η καλύτερη ευκαιρία για σταθερή κυβέρνηση στη χώρα είναι μια αλλαγή της ηγεσίας και ιδιαίτερα στο πλαίσιο του Brexit πρέπει να έχουμε ένα ισχυρότερο Fine Gael», είπε ο βουλευτής του κόμματος, Brendan Griffin.
Μετά τις βαριές απώλειες που είχε στις εκλογές του Φεβρουαρίου, το Fine Gael επέστρεψε στην εξουσία με την υποστήριξη μιας ομάδας ανεξάρτητων βουλευτών και διευκολύνεται από το Fianna Fail, καθώς αυτό είναι σε θέση να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.
Ο Griffin είπε ότι εξετάζει την υποβολή πρότασης μομφής κατά του Kenny, ωστόσο ο πρωθυπουργός έχει την στήριξη των υπουργών του.
Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, Richard Bruton, «δεν είναι ώρα για μια αλλαγή ηγεσίας» και πρόσθεσε ότι «υπό το φως του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα της Βρετανίας, που είναι ένα μεγάλο πλήγμα, χρειαζόμαστε την εμπειρία του πρωθυπουργού και τις σχέσεις του με την Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης