Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ε.Ε. – Αναγκαία μια αναθεώρηση στην πολιτική της

tags :
HSBC: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ε.Ε. – Αναγκαία μια αναθεώρηση στην πολιτική της
Στον απόηχο του Brexit, η τρά[εζα εκφράζει το φόβο της για ένα «ντόμινο» αποχωρήσεων στην Ε.Ε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται πλέον σε ένα «κρίσιμο σταυροδρόμι», αναφέρει η HSBC στην τριμηνιαία της έκθεση για την οικονομική πορεία του μπλοκ.
Η τράπεζα επισημαίνει πως οι ηγέτες της Γηραιάς Ηπείρου πρέπει να διαλέξουν ένα από τα εξής:
Ή να συνεχίσουν την τρέχουσα πολιτική τροφοδοτώντας έτσι ακόμα περισσότερες αντιδράσεις, ή να προχωρήσουν σε μία ολική αναθεώρηση, χαράζοντας μία νέα πορεία.
Ειδικότερα, η Ένωση ταλαιπωρείται από πολλά και ποικίλα προβλήματα όπως η ανεργία - ρεκόρ σε ορισμένα κράτη - μέλη, η γήρανση του πληθυσμού, η αποστροφή των Ευρωπαίων στην παγκοσμιοποίηση, η άνοδος του εθνικισμού αλλά και η έλλειψη αλληλεγγύης.
Επιπλέον, στον απόηχο του Brexit, η HSBC εκφράζει και αυτή το φόβο της για ένα «ντόμινο» αποχωρήσεων στην Ε.Ε., ως αποτέλεσμα τη γενικότερη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έκθεση, η πλειοψηφία των οικονομολόγων καθιστά σαφές ότι πλέον η λύση στο πρόβλημα δεν είναι η εξυγίανση των δημοσιονομικών κάθε χώρας - μέλους, αλλά κάτι πιο μακροχρόνιο.
Ωστόσο, οι ηγέτες της Ε.Ε. μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιμένουν ακόμα περισσότερο σε μία Ευρώπη των κεφαλαιαγορών, των τραπεζών, των δημοσιονομικών μέτρων…
«Ελπίζουμε η ψηφοφορία για το Brexit να γίνει ο καταλύτης για μία θετική αλλαγή», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης