Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Στο 74% οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων από την Bank of England στις 14/7

tags :
Bloomberg: Στο 74% οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων από την Bank of England στις 14/7
Οι περισσότεροι οικονομολόγοι προβλέπουν μείωση της τάξης του 0,25%
Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση της 14ης Ιουλίου, σύμφωνα με την πλειοψηφία των οικονομολόγων.
Ειδικότερα, στην σχετική έρευνα του Bloomberg, το 74% αναφέρει πως σίγουρα θα υπάρξει χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την BOE στις 14/7, ενώ οι περισσότεροι εξ’ αυτών προβλέπουν μάλιστα πως αυτή θα φτάσει τις 25 μονάδες βάσης (0,25%).
Η κίνηση αυτή είχε γίνει ήδη γνωστή από τον διοικητή της Τράπεζας, Mark Carney, ο οποίος είχε μιλήσει για μέτρα της BOE αμέσως μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, προκειμένου να περιοριστεί η αβεβαιότητα από το Brexit και να προληφθεί μία ύφεση.
Αναφέρεται πως τα παραπάνω μέτρα είναι ανεξάρτητα από αυτά που ήδη είχε προαναγγείλλει η BOE, για τον ερχόμενο Αύγουστο.
Θυμίζουμε πως ο κ. Carney είχε τονίσει πριν το δημοψήφισμα τις αρνητικές συνέπειες του Brexit, με αποτέλεσμα τις έντονες αντιδράσεις της καμπάνιας VoteLeave που υποστήριζε πως οι Αρχές χάραξης νομισματικής πολιτικής δεν πρέπει να παίρνουν θέση σε πολιτικά θέματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης