Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Wall Street σήμερα (11/7) ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ για να καθησυχάσει τους επενδυτές

Στη Wall Street σήμερα (11/7) ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ για να καθησυχάσει τους επενδυτές
Ο Βρετανός υπουργός θα επιδιώξει να καθησυχάσει τους επενδυτές και θα τους παροτρύνει να συνεχίσουν να επενδύουν στη Μεγάλη Βρετανία.
Μερικούς από τους μεγαλύτερους επενδυτές της Wall Street θα συναντήσει σήμερα 11 Ιουλίου 2016 ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών George Osborne.
Ο Βρετανός υπουργός θα επιδιώξει να καθησυχάσει τους επενδυτές σχετικά με τις επιπτώσεις του Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα τους παροτρύνει να συνεχίσουν να επενδύουν στη Μεγάλη Βρετανία.
Πολλοί επενδυτές έχουν προειδοποιήσει μετά και την πτώση της λίρας σε χαμηλά 31 ετών έναντι του δολαρίου, ότι η Μεγάλη Βρετανία θα αντιμετωπίσει χρόνια οικονομικής αβεβαιότητας μετά την έξοδο από την ΕΕ.
Ο ίδιος ο Osborne δήλωσε απ' την πλευρά του, ότι αν και σαφώς η έξοδος από την ΕΕ θα επιφέρει οικονομικές προκλήσεις, η Βρετανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί, για να κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο την πιο ελκυστική χώρα στον κόσμο για τις επιχειρήσεις.
Τόνισε δε, ότι απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η συνέχιση των σχέσεων με τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της χώρας, σημειώνοντας ότι "μπορεί να βγαίνουμε από την ΕΕ, αλλά δεν κλεινόμαστε έξω από τον κόσμο".
Σε ένα άρθρο του δε στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο κ. Osborne έγραψε, ότι θα ήθελε να ενισχύσει τους εμπορικούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό και ότι έχει μιλήσει αρκετές φορές τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τον εκπρόσωπο της Βουλής των Αντιπροσώπων Paul Ryan.
Σημειώνεται, ότι σε συνάντηση με τον Osborne την περασμένη εβδομάδα, πέντε επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ υποσχέθηκαν, ότι θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν το Λονδίνο, να διατηρηθεί στις κορυφαίες θέσεις ως διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο, αν και μία τράπεζα προειδοποίησε, ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ μπορεί να δυσκολέψουν τις περαιτέρω επενδύσεις.
Η επίσκεψη του Osborne στη Νέα Υόρκη θα είναι η πρώτη από μια σειρά εμπορικών αποστολών σε καίρια παγκόσμια οικονομικά και πολιτικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων της Σιγκαπούρης και της Κίνας αργότερα αυτό το μήνα, όπως δήλωσε το γραφείο του.
Αργότερα δε αυτήν την εβδομάδα αναμένεται στο Λονδίνο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Jack Lew, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Βρετανό ομόλογό του.
Στη συνέχεια θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με υπουργούς

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης