Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διχασμένες οι ΗΠΑ από τα περιστατικά φυλετικής βίας - Έκκληση για ενότητα και από τον πρόεδρο Obama

tags :
Διχασμένες οι ΗΠΑ από τα περιστατικά φυλετικής βίας - Έκκληση για ενότητα και από τον πρόεδρο Obama
Ο πρόεδρος Obama του ανακοίνωσε ότι θα συντομεύσει το ταξίδι του στην Ευρώπη για να μεταβεί στις αρχές της εβδομάδας στο Ντάλας
Προσπάθειες να χαμηλώσει τους τόνους καταβάλλει ο αμερικανός πρόεδρος Obama μετά τη δολοφονία των πέντε αστυνομικών στο Ντάλας.
«Η Αμερική δεν είναι τόσο διχασμένη, όσο ορισμένοι διατείνονται», διαβεβαίωσε σήμερα από την Πολωνία όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
«Αυτός ο παράφρων δεν αντιπροσωπεύει ούτε τους Αφροαμερικανούς της Αμερικής ούτε το πνεύμα με το οποίο θα προχωρήσουμε μπροστά» πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου στη Βαρσοβία.
Ο πρόεδρος Obama του ανακοίνωσε ότι θα συντομεύσει το ταξίδι του στην Ευρώπη για να μεταβεί στις αρχές της εβδομάδας στο Ντάλας.
Εκατοντάδες πολίτες διαδηλώνουν σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες για να αποτίσουν φόρο τιμής στοςυ νεκρούς αστυνομικούς ενώ στο Φοίνιξ της Αριζόνας η αστυνομία, δέχθηκε βροχή από πέτρες, απάντησε κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού, ενώ συνέλαβε τουλάχιστον έναν διαδηλωτή.
Σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, αστυνομικοί κατήγγειλαν ότι δέχονται απειλές.
Νέες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Ουάσιγκτον, Μπρούκλιν (βορειοανατολικά) έως τη Νέα Ορλέανη, έπειτα από το κάλεσμα του κινήματος "Black Lives Matter".
Στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Ντάλας, οι κάτοικοι της πόλης εναπόθεσαν μηνύματα συμπαράστασης και λουλούδια, ενώ Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές απέτισαν φόρο τιμής στους 5 αστυνομικούς που δολοφονήθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης