Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Obama ζήτησε από τη Merkel να προστατεύσει τη συνοχή της ΕΕ μετά την αποχώρηση της Βρετανίας

Reuters: Ο Obama ζήτησε από τη Merkel να προστατεύσει τη συνοχή της ΕΕ μετά την αποχώρηση της Βρετανίας
O Obama κάλεσε τη Merkel να συμβάλει, στην ομαλή μετάβαση της ΕΕ στη μετά Brexit εποχή και τη διατήρηση της στενής σχέσης Βρετανίας - ΕΕ
Να προστατεύει την δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά και την αποχώρηση της Βρετανίας προέτρεψε ο αμερικανός πρόεδρος τη γερμανίδα καγκελάριο στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.
Σύμφωνα με το Reuters, ο B. Obama κάλεσε την A. Merkel να συμβάλει, μαζί με τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία, στην ομαλή μετάβαση σε μια στενή σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ένωσης.
Τόσο ο Obama όσο και η Merkel συμφώνησαν πως η στενή σχέση συνεργασίας, ακόμη και μετά το Brexit, μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και ΕΕ είναι προς το συμφέρον της διατλαντικής κοινότητας.
Οι ηγέτες των πέντε ισχυρών της ΕΕ συναντήθηκαν στη Βαρσοβία και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko στον οποία εξέφρασαν την υποστήριξη τους μετά την επέμβαση της Ρωσίας στη χώρα και την εισβολή στην Κριμαία.
«Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν τη συνέχιση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας τα οποία θα αρθούν μόνο στην περίπτωση που η Μόσχα εφαρμόσει τη συμφωνία του Μίνσκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης