Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η στερλίνα «ξεπέρασε» το πέσο Αργεντινής, ως το νόμισμα με τη χειρότερη επίδοση το 2016

Η στερλίνα «ξεπέρασε» το πέσο Αργεντινής, ως το νόμισμα με τη χειρότερη επίδοση το 2016
«Η στερλίνα θα συνεχίσει να υποχωρεί, καθώς η αβεβαιότητα για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη παραμένει»
Η στερλίνα μπορεί, πλέον, να υπερηφανεύεται ότι έχει τη… χειρότερη επίδοση για το 2016, καθώς «ξεπέρασε» το πέσο της Αργεντινής, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα, η στερλίνα καταγράφει απώλειες εδώ και τρεις εβδομάδες, ενώ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχασε το 2,7% της αξίας της έναντι του αμερικανικού δολαρίου.
Αυτή την εβδομάδα, δε, «ξεπέρασε» το πέσο Αργεντινής και έγινε το νόμισμα με τη χειρότερη επίδοση έναντι του δολαρίου κατά το τρέχον έτος, ανάμεσα σε 31 νομίσματα μεγάλων οικονομιών.
Η πτώση της στερλίνας έρχεται σε μεγάλο βαθμό ως απότοκο της απόφασης της 23ης Ιουνίου για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).



Ο αναλυτής της Societe Generale, Kit Juckes, εκτιμά πως «η στερλίνα θα συνεχίσει να υποχωρεί, καθώς η αβεβαιότητα για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη παραμένει».
Περί τις 17:00 η στερλίνα καταγράφει πτώση έναντι του αμερικανικού δολαρίου και διαπραγματεύεται στο 1,2943.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 6 Ιουλίου, το βρετανικό εθνικό νόμισμα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 31 ετών και συγκεκριμένα στο 1,2798 δολάριο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης