Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με αντιπυραυλικό σύστημα «απαντούν» στον Kim Jong Un οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα

Με αντιπυραυλικό σύστημα «απαντούν» στον Kim Jong Un οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα
Την κίνηση αυτή δεν υποδέχτηκε και με ιδιαίτερα θερμό τρόπο το Πεκίνο, το οποίο υπέβαλλε τις ενστάσεις του στις δύο χώρες
Άμεση ήταν απάντηση από Ουάσινγκτον και Σεούλ στον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, καθώς σήμερα θα αναπτύξουν αντιπυραυλικό σύστημα στο νότιο τμήμα της χερσονήσου.
Το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την μείωση του κινδύνου μίας νέας δοκιμής βαλλιστικού πυραύλου από το Βορρά, ανέφεραν ΗΠΑ και Νότια Κορέα σε κοινή ανακοίνωση.
Την κίνηση αυτή δεν υποδέχτηκε και με ιδιαίτερα θερμό τρόπο το Πεκίνο, το οποίο υπέβαλλε τις ενστάσεις του στις δύο χώρες, παροτρύνοντας τες να σταματήσουν τις διαδικασίες εγκατάστασης της του THAAD.
Θυμίζουμε πως χθες η Πιόνγιανγκ έκανε λόγο για «κήρυξη πολέμου» από τις ΗΠΑ, με αφορμή την επιβολή κυρώσεων εναντίον του Kim.
Το καθεστώς του εκκεντρικού δικτάτορα ανέφερε χαρακτηριστικά πως η κίνηση των Αμερικανών «ξεπερνά κάθε κόκκινη γραμμή».
Οι εν λόγω κυρώσεις αφορούν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις οποίες κατηγορείται ο ηγέτης απομονωμένης χώρας και προστίθενται στις ήδη ισχύουσες, οι οποίες είχαν επιβληθεί νωρίτερα φέτος για την 4η πυρηνική της Πιονγιάνγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης