Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΓΓ ΝΑΤΟ): Δε θέλουμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία

tags :
Stoltenberg (ΓΓ ΝΑΤΟ): Δε θέλουμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία
«Η στρατιωτική ενίσχυση στην ανατολική Ευρώπη αποτελεί μία προγραμματισμένη αμυντική κίνηση»
Την περεταίρω ενίσχυση της αμυντικής γραμμής του ΝΑΤΟ, από πυραυλικές και κυβερνητικές επιθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα (8/7) ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, προσθέτοντας ότι στη Σύνοδο της Βαρσοβίας αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις αναφορικά με τη δράση της Ρωσίας στην ανατολική Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, ο Stoltenberg ανέφερε ότι «σήμερα όλα τα μέλη θα δεσμευτούν για την περεταίρω ενίσχυση των ανατολικών συνόρων της Συμμαχίας», διευκρινίζοντας ότι θα αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ σε Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία.
«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι μία επίθεση εναντίον ενός συμμάχου μας θα απαντηθεί με τη μαζική δύναμη όλης της συμμαχίας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Stoltenberg.
Ωστόσο, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ διευκρίνισε ότι η εν λόγω κίνηση αποτελεί μία προγραμματισμένη αμυντική κίνηση και ότι δεν αποβλέπει σε μία νέα αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
«Δε θέλουμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία», ανέφερε ο Stoltenberg, τονίζοντας ότι αυτά τα γεγονότα αποτελούν πλέον ιστορία και ότι πρέπει να παραμείνουν στην ιστορία, ενώ πρόσθεσε ότι το NATO θα συνεχίσει να αναζητά έναν εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο με τη Μόσχα.
Αναφορικά με το ζήτημα του Ισλαμικού Κράτους, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι στη Σύνοδο θα εξετασθεί η περεταίρω βοήθεια προς το στρατιωτικό Συνασπισμό που δραστηριοποιείται στη Συρία, προσθέτοντας παράλληλα ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω και η προσπάθεια των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ εναντίον των τζιχαντιστών.
Υπενθυμίζουμε ότι η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα στείλει συνολικά 900 στρατιώτες σε Εσθονία, Πολωνία και Ιράκ, προκειμένου να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης