Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρέσβης στη Γαλλία Julian King ορίστηκε από τον David Cameron νέος Επίτροπος της Βρετανίας στην ΕΕ

Ο πρέσβης στη Γαλλία Julian King ορίστηκε από τον David Cameron νέος Επίτροπος της Βρετανίας στην ΕΕ
Ο εκπρόσωπος του Cameron δήλωσε, ότι η Βρετανία παραμένει σήμερα πλήρες μέλος της ΕΕ και η προτεραιότητά της ήταν να καλύψει αυτή την θέση.
Ο νυν πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στη Γαλλία Julian King ορίστηκε να γίνει ο νέος εκπρόσωπος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αντικαθιστώντας τον Jonathan Hill, ο οποίος παραιτήθηκε μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.
"Ο Sir Julian King είναι ένας έμπειρος διπλωμάτης, έχει ιδιαίτερη εμπειρία στα ευρωπαϊκά θέματα και ο πρωθυπουργός νομίζει, ότι θα είναι μια ισχυρή προσθήκη στην Επιτροπή" δήλωσε σήμερα 8 Ιουλίου 2016 ο εκπρόσωπος του Cameron.
Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε, ότι η Βρετανία παραμένει σήμερα πλήρες μέλος της ΕΕ και η προτεραιότητά της ήταν να καλύψει αυτή την θέση, που θεωρείται ότι επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο.
Ο King έχει υπηρετήσει στο παρελθόν στις Βρυξέλλες, εκπροσωπώντας μια επιτροπή πολιτικής και ασφάλειας κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ το 2005 και το 2008-'09 εργάστηκε δίπλα στον τότε Βρετανό Επίτροπο.
Έχει επίσης υπηρετήσει ως πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ιρλανδία.
Ο King πρόκειται να κληθεί σε συνέντευξη από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker το πρωί της Δευτέρας, για να εκτιμήσει τα προσόντα του για τη δουλειά, όπως είπε μία εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Η ίδια αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το χαρτοφυλάκιο που θα μπορούσε να αναλάβει ο King.
Η Συνθήκη της ΕΕ αναφέρει, ότι οι Επίτροποι θα πρέπει να επιλέγονται βάσει των "γενικών ικανοτήτων τους και την ευρωπαϊκή δέσμευση από πρόσωπα των οποίων η ανεξαρτησία είναι πέραν πάσης αμφιβολίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης