Τελευταία Νέα
Διεθνή

C. Lagarde: Οι αντιεμπορικές πολιτικές του D. Trump θα θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη

C. Lagarde: Οι αντιεμπορικές πολιτικές του D. Trump θα θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη
Η επικεφαλής του ΔΝΤ κατέκρινε τον έντονο προστατευτισμό που εμπεριέχουν οι δηλώσεις και βλέψεις του ακραίου πολιτικού
Την έντονη ανησυχία της για το ενδεχόμενο μίας επικράτησης του Donald Trump (χωρίς να τον όμως επακριβώς) στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Cristine Lagarde.
Ειδικότερα, μέσω συνέντευξης της στους Financial Times, η κ.Lagarde υποστήριξε πως οι αντεμπορικές πολιτικές, γεμάτες εμπορικούς φραγμούς που θα εφαρμόσει ο εκκεντρικός Ρεπουμπλικάνος θα θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη.
Επίσης, κατέκρινε και τον έντονο προστατευτισμό που εμπεριέχουν οι δηλώσεις και βλέψεις του ακραίου πολιτικού.
Αν και χαρακτήρισε τη λέξη «καταστροφική» ως υπερβολική για την ενδεχόμενη νίκη του Trump, η επικεφαλής του Ταμείου ανέφερε πως σίγουρα οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές.
Αναφερόμενη στο φλέγον θέμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, έκανε λόγο για μία «σκιά» που έχει απλωθεί πάνω από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, εξαιτίας της αβεβαιότητας που θα επικρατήσει έως ότου να ξεκαθαρίσει το τοπίο με το Brexit.
Τέλος, η ανώτατη αξιωματούχος του ΔΝΤ εξέφρασε την ανησυχία της για την παύση της παγκοσμιοποίησης τα τελευταία χρόνια, παρομοιάζοντας μάλιστα την τρέχουσα κατάσταση με τα «σκοτεινά» χρόνια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.
«Τα κύματα του προστατευτισμού οδήγησαν στο παρελθόν σε πολεμικές σύρραξης.
Ο προστατευτισμός πληγώνει την ανάπτυξη και τους ανθρώπους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης