Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 5ετίας η καταναλωτική εμπιστοσύνη, λόγω Brexit

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 5ετίας η καταναλωτική εμπιστοσύνη, λόγω Brexit
Σύμφωνα με την έρευνα της GfK, η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον μήνα Ιούλιο μειώθηκε στο -9, όταν ένα μήνα νωρίτερα ήταν στο -1
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 ετών (από τον Δεκέμβριο του 2013) υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που αποτελεί απόρροια της αβεβαιότητας που προκάλεσε το βρετανικό δημοψήφισμα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας GfK, η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον μήνα Ιούλιο μειώθηκε στο -9, όταν ένα μήνα νωρίτερα ήταν στο -1.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ραγδαία πτώση στης στερλίνας, η οποία στον απόηχο του δημοψηφίσματος έφτασε σε αρνητικό ρεκόρ 31ετίας, σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο, μειώνοντας την αγοραστική δύναμη των Βρετανών πολιτών. 
Αναφέρεται πως από την έρευνα της GfK διαπιστώνεται ότι πιο απαισιόδοξοι είναι οι Βρετανοί καταναλωτές που τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.
Εμείς να υπενθυμίσουμε και τη μελέτη της CEB TalentNeuron που ήρθε χθες 7/7 στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία οι αγγελίες των εργοδοτών για προσφορά θέσεων εργασίας στην Μεγάλη Βρετανία ήταν περίπου 700.000 λιγότερες, την επομένη εβδομάδα του δημοψηφίσματος της 23η Ιουνίου.
Όπως αναφέρεται, οι αγγελίες για εργασία που είχαν δημοσιοποιηθεί μέχρι και πριν το δημοψήφισμα ήταν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο, ωστόσο μετά την απόφαση των Βρετανών να αφήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, μειώθηκε στις 820.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης