Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του F. Hollande – Το 38% προτιμά για Πρόεδρο τη Le Pen

Γαλλία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του F. Hollande – Το 38% προτιμά για Πρόεδρο τη Le Pen
Μόλις το 18% των Γάλλων επιθυμεί για Πρόεδρο τον Σοσιαλιστή πολιτικό 
Σε χαμηλότερο επίπεδο από ποτέ έχει φτάσει η δημοτικότητα του Francois Hollande, ως απόρροια των λάθος χειρισμών του, με αποκορύφωμα την πρόσφατη μεταρρύθμιση για τα εργασιακά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive, το 38% των Γάλλων πολιτών προτιμά για Πρόεδρο την επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου», Marine Le Pen, με μικρή διαφορά από τον νυν υπουργό Οικονομίας, Emmanuel Macron (αναμένεται να δηλώσει υποψηφιότητα μέσα στον Ιούλιο), ο οποίος συγκέντρωσε το 32%.
Σε αντίθετο κλίμα, το μένος και η δυσαρέσκεια των Γάλλων κατά των Francois Hollande και Nicolas Sarkozy (άλλοτε αντιμέτωποι στις εκλογές του 2012) είναι εμφανή, καθώς πάνω από το 70% των Γάλλων δεν επιθυμεί κανέναν στην προεδρική καρέκλα, μετά τις ερχόμενες εκλογές του 2017.
Συγκεκριμένα, το 29% υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Sarkozy, ενώ μόλις το 18% τον Σοσιαλιστή Πρόεδρο, ο οποίος πλέον πληρώνει την πολιτική του «στροφή» προς όφελος της Γερμανίας…
Αναφέρεται πως η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου σε δείγμα 3.796 ατόμων, όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό «Le Point».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης