Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για τα e-mails της H. Clitnon, παρά την έρευνα του FBI

ΗΠΑ: Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για τα e-mails της H. Clitnon, παρά την έρευνα του FBI
O ανώτατος αξιωματούχος του FBI είχε δηλώσει πως δεν προκύπτει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο απέναντι στη Δημοκρατική υποψήφια
Αν και πριν λίγες ημέρες το FBI (Federal Bureau of Investigation) δεν απήγγειλε κατηγορίες στην Hillary Clinton για την υπόθεση των e-mails, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε όπως θα ξεκινήσει νέα έρευνα.
Η κ.Clinton, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, είχε χρησιμοποιήσει εκτεταμένα τον προσωπικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάτι που εγκυμονεί τον κίνδυνο hacking και υποκλοπής άκρως απόρρητων κρατικών πληροφοριών.
Ωστόσο, ο ανώτατος αξιωματούχος του FBI, James Comey, είχε δηλώσει πως από τα συνολικά 30.000 ηλεκτρονικά μηνύματα (τα 110 ήταν περιείχαν απόρρητες κρατικές πληροφορίες) που εξετάστηκαν, δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο απέναντι στη Δημοκρατική υποψήφια.
Η νέα έρευνα του αμερικανού ΥΠΕΞ δεν θα έχει τεχνητή λήξη της προθεσμίας.
«Στόχος μας είναι να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια όσον αφορά τα συμπεράσματά μας, σεβόμενοι παράλληλα τις διάφορες νομικές μας υποχρεώσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης