Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Το ενδεχόμενο πλήρους κρατικοποίησης της Tata Steel εξετάζει η κυβέρνηση

Μ. Βρετανία: Το ενδεχόμενο πλήρους κρατικοποίησης της Tata Steel εξετάζει η κυβέρνηση
Σύμφωνα με την υφυπουργό Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, η εν λόγω κίνηση θα πραγματοποιηθεί εφόσον δε βρεθεί κάποιος αγοραστής
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο κρατικοποίησης της Tata Steel, εφόσον δε βρεθεί κάποιος αγοραστής, αποκάλυψε η υφυπουργός Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, Anna Soubry, παραμένοντας ωστόσο αισιόδοξη ότι η επιχείρηση θα πωληθεί, παρά την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω του Brexit.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Soubry ενώπιο της εξεταστικής επιτροπής για τη βιομηχανία χάλυβα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί οποιαδήποτε πρόταση θα κατατεθεί για την αγορά της επιχείρησης, με το κράτος να διατηρεί ένα ποσοστό 25%.
Ωστόσο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να εξετάζει την περίπτωση πλήρους κρατικοποίησης της εταιρίες, σε περίπτωση που δε βρεθεί αγοραστής, με τη Soubry να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «εξετάζουμε όλες τις επιλογές».
Να σημειώσουμε ότι αύριο Παρασκευή (8/7) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Tata, το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να ανακοινώσει την παύση των πωλήσεων και των δραστηριοτήτων γενικότερα εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η εν λόγω κίνηση εκτιμάται ότι γίνεται προκειμένου τα στελέχη της εταιρίας να μπορούν να αξιολογήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο που έχει στην αγορά το Brexit, καθώς και το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με το συνταξιοδοτικό ταμείο της εταιρίας.
Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής είχαν κατατεθεί επτά προσφορές για την αγορά της εταιρίας, ωστόσο η οικονομική αστάθεια που έχει επικρατήσει μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει «παγώσει» τη διαδικασία πώλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης