Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ban Ki-moon (ΟΗΕ): Ανησυχούμε ιδιαιτέρως για την κατάσταση που επικρατεί στην κορεάτικη χερσόνησο

Ban Ki-moon (ΟΗΕ): Ανησυχούμε ιδιαιτέρως για την κατάσταση που επικρατεί στην κορεάτικη χερσόνησο
Αναφορικά με το ζήτημα της Νότιας Θάλασσας, ο ΓΓ του ΟΗΕ τονίζει την ανάγκη για ειρηνική επίλυση του ζητήματος
Την ιδιαίτερη ανησυχία του, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην κορεάτικη χερσόνησο, εξέφρασε σήμερα (7/7) ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-moon, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Πεκίνο μαζί με τον κινέζο υπουργό Εξωτερικών, Wang Yi, καλώντας παράλληλα την Πιονγιάνγκ να απέχει από οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια.
Παράλληλα, ο ΓΓ του ΟΗΕ ζήτησε από τις δύο χώρες της χερσονήσου να εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να αποκλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή, ενώ χαρακτηριστικό ότι ήδη έχει απευθύνει επίσημη πρόσκληση προς τους αρχηγούς των δύο κρατών στο διεθνές συνέδριο του οργανισμού που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο, προκειμένου να γίνουν πιο ουσιαστικές ειρηνευτικές συνομιλίες.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας επαναδιατύπωσε τη θέση που διατηρεί εδώ και καιρό το Πεκίνο, ότι δηλαδή δεν πρέπει να επιβληθούν περεταίρω κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, καθώς δε θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε την επίλυση της κατάστασης.
Παράλληλα, οι δύο άντρες αναφέρθηκαν και στο ζήτημα της Νότιας Σινικής Θάλασσας, με την πλευρά του ΟΗΕ να τονίζει την ανάγκη για ειρηνική επίλυση του ζητήματος από τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Ωστόσο, το Πεκίνο δείχνει ανένδοτο στο εν λόγω ζήτημα, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να μετάσχει στο διαιτητικό δικαστήριο της Χάγης τη 12η Ιουλίου για την υπόθεση, ενώ δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε την απόφασή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης