Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Η στερλίνα μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 1,15 δολ. - Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη

UBS: Η στερλίνα μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 1,15 δολ. - Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη
Το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου «δείχνει» επικείμενη πολιτική αβεβαιότητα, λόγω αλλαγής πρωθυπουργού στη Βρετανία
Ακόμα χειρότερες μέρες αναμένονται όσον αφορά στην πορεία της στερλίνας, όπως προκύπτει από το άρθρο στους Financial Times, του οικονομικού συμβούλου της ελβετικής τράπεζας UBS George Magnus.
Όπως επισημαίνει, μπορεί η στερλίνα, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, να έχει υποχωρήσει σε χαμηλό 31 ετών σε σχέση με το δολάριο ωστόσο μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο, για παράδειγμα να φτάσει σε περίπου 1,15 δολ. ή και πιο χαμηλά (σσ. αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 1,29 δολ).
Ωστόσο, δεν αποκλείεται η πορεία της στερλίνας μέχρι σήμερα να αποτελεί και προάγγελο χειρότερων ημερών.
Σύμφωνα με τον George Magnus, στη στερλίνα δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα οι επιπτώσεις της πολιτικής αβεβαιότητας που μπορεί να προκύψει έπειτα από ένα νέο πρωθυπουργό αλλά και νέα κυβέρνηση.
Οι βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής από το 2010 έχουν ήδη αναιρεθεί, και κυρίως ο στόχος του πλεονάσματος του προϋπολογισμού για το 2020.
Την ίδια στιγμή, θεωρείται απίθανο να επιλυθούν στο προσεχές διάστημα, οι νομικές και ρυθμιστικές αβεβαιότητες που σχετίζονται με το πως θα πραγματοποηθεί ουσιαστικά το Brexit.
Πολλές εταιρείες έχουν ανακοινώσει στάσιμα ή αναθεωρημένα επενδυτικά σχέδια.
Η διακοπή των συναλλαγών είναι αναπόφευτη συνέπεια της απεμπλοκής του Ηνωμένου Βασιλείου από την ενιαία αγορά, αν αυτό συμβεί τελικά.
Η παγκόσμια ζήτηση είναι αδύναμη και το παγκόσμιο εμπόριο είναι στάσιμο.
Οι περίφημες ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές συνταντούν εμπόδια, διότι η Κίνα αλλά και άλλες αναδυόμενες χώρες παρουσιάζουν ένα... διάλλειμα όσον αφορά στην ανάπτυξη που μάλιστα θα μπορούσε να διαρκέσει πολλά χρόνια.
Είναι σαφές, λοιπόν, καταλήγει ο George Magnus, ότι οι επιδόσεις της στερλίνας μέχρι σήμερα αντανακλούν τους νέους οικονομικούς και πολιτικούς κινδύνους, ενώ τα χειρότερα δεν έχουν έρθει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης