Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου λόγω μείωσης των αποθεμάτων των ΗΠΑ

Ανοδικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου λόγω μείωσης των αποθεμάτων των ΗΠΑ
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η έκθεση της μείωσης των διαθέσιμων αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ ήταν η βασική κινητήρια δύναμη των τιμών.
Άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα (7/7) μετά την δημοσιοποίηση έκθεσης, σύμφωνα με την οποία μειώνονται τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ, καθώς και από την μείωση της συναλλαγματικής αξίας του δολαρίου, αν και οι αγορές συνεχίζουν να κινούνται διστακτικά, εξαιτίας του πλεονάσματος των διυλισμένων προϊόντων και τις ανησυχίες της οικονομικής ανάπτυξης.
Τα futures του Brent διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή στα 48,96 δολάρια το βαρέλι, φθάνοντας το πρωί της Πέμπτης σε υψηλό των 49,17 δολαρίων το βαρέλι, αλλά και πάλι παραμένουν 17 cents πάνω από το χθεσινό κλείσιμο.
Η τιμή του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) διαπραγματεύεται στα 47,67 δολάρια το βαρέλι, 24 cents πάνω από το τελευταίο κλείσιμο.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η έκθεση της μείωσης των διαθέσιμων αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ ήταν η βασική κινητήρια δύναμη των τιμών.
Όπως ανακοίνωσε το American Petroleum Institute (API), τα εν λόγω αποθέματα μειώθηκαν κατά 6,7 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ακόμη την πτώση της ισοτιμίας του δολαρίου, που κάνει πιο ελκυστικά τα εμπορεύματα, που τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα.
Ωστόσο, προειδοποιούν ότι η οικονομική επιβράδυνση και τα διυλισμένα προϊόντα παίζουν ρόλο στις αγορές πετρελαίου.
Στις ασιατικές αγορές η ζήτηση αργού επιβραδύνεται και πολλοί από τους επενδυτές υποψιάζονται, ότι δεν είναι μόνο ένα εποχιακό φαινόμενο, αλλά και λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης και ίσως ακόμη πιο μόνιμων διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία.
Από την πλευρά της προσφοράς, αξιωματούχοι της Λιβύης δήλωσαν, ότι οι τερματικοί σταθμοί εξαγωγής πετρελαίου που έχουν κλείσει από το 2014, θα μπορούσαν να ανοίξουν και πάλι σύντομα και ενδεχομένως από την αποκατάσταση αυτή η εξαγωγική ικανότητα θα φθάσει τα 600.000 βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης