Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα δεν προβλέπεται για τη γερμανική οικονομία από το Brexit

Merkel: Κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα δεν προβλέπεται για τη γερμανική οικονομία από το Brexit
Οι οικονομικοί αναλυτές σε ολόκληρο τον πλανήτη δηλώνουν πλήρη αδυναμία να προβλέψουν τόσο την έκταση, όσο και τη διάρκεια της κρίσης που προκαλεί το Brexit
Ολόκληρη η γερμανική κυβέρνηση «ξορκίζει» τις αρνητικές συνέπειες που θα μπορούσε να προκαλέσει τόσο στη γερμανική, όσο και σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία η ψήφος των Βρετανών υπέρ του Brexit στο μοιραίο δημοψήφισμα της 23ης Ιουλίου 2016.
Οι οικονομικοί αναλυτές σε ολόκληρο τον πλανήτη δηλώνουν πλήρη αδυναμία να προβλέψουν τόσο την έκταση, όσο και τη διάρκεια της κρίσης που προκαλεί η εκκρεμότητα του Brexit, καθώς και η αβεβαιότητα και αναταραχή που προκαλεί στις αγορές.
Παρά ταύτα, τόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, όσο και η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, δήλωσαν ευθαρσώς την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 ότι δεν προβλέπουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για τη γερμανική οικονομία από την απόφαση των Βρετανών για Brexit.
«Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος για αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιφέρει μόνο περιορισμένη οικονομική αβεβαιότητα στην Γερμανία», δήλωσε η Merkel.
Για την ίδια, τα εναπομείναντα (27) κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι η Ένωση παραμένει ανταγωνιστική, δημιουργεί θέσεις εργασίας και προάγει την ανάπτυξη.
«Επίσης πιστεύω ότι οι αβεβαιότητες θα είναι περιορισμένες», όπως προσέθεσε, αναφερόμενη στον οικονομικό αντίκτυπο που έχει στην Γερμανία το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος για Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης