Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ξαφνική «αγάπη» της Γαλλίας στις βρετανικές επιχειρήσεις – Ελπίδες για μετεγκατάσταση, λόγω Brexit

Bloomberg: Ξαφνική «αγάπη» της Γαλλίας στις βρετανικές επιχειρήσεις – Ελπίδες για μετεγκατάσταση, λόγω Brexit
Το γράμμα εκθειάζει τα επιχειρηματικά πλεονεκτήματα της γαλλικής πρωτεύουσας
Περίπου 4.000 στελέχη βρετανικών επιχειρήσεων δεχθήκαν γράμμα «αγάπης» από το Παρίσι, από την επομένη του δημοψηφίσματος στο νησί έως και σήμερα, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg.
Η κίνηση αυτή είχε βεβαίως σκοπό να δελεάσει τους Βρετανούς και να τους οδηγήσει στο να επενδύσουν στην πιο κοντινή χώρα, τη Γαλλία.
Το γράμμα εκθειάζει τα επιχειρηματικά πλεονεκτήματα της γαλλικής πρωτεύουσας, κάνοντας αναφορά στις υποδομές της, το καλά εκπαιδευμένο εργατικό της δυναμικό, τις υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης που διαθέτει και γενικότερα το υψηλό βιοτικό επίπεδο που προφέρει.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο το Παρίσι που βλέπει με καλό μάτι την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι φορείς από αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν ήδη ξεκινήσει να έχουν επαφές με στελέχη επιχειρήσεων στο Λονδίνο, δίνοντας μάλιστα και φορολογικά κίνητρα, επιδιώκοντας ένα κύμα επενδύσεων προς αυτές.
Όπως επισημαίνει και το Bloomberg, εθεάθη πρόσφατα σε περιοχή της βρετανικής πρωτεύουσας η φράση «Dear start-ups, Keep calm and move to Berlin»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης