Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Το πρόβλημα NPLs των ιταλικών τραπεζών ωχριά μπροστά στο πρόβλημα παραγώγων μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών

Renzi: Το πρόβλημα NPLs των ιταλικών τραπεζών ωχριά μπροστά στο πρόβλημα παραγώγων μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών
Ο Renzi δεν έχασε την ευκαιρία να επισημάνει, ότι πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες αντιμετωπίζουν αρκετά μεγαλύτερα προβλήματα απ' ότι οι ιταλικές
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές τράπεζες αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) που έχουν συσσωρεύσει ωχριούν συγκριτικά με τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες με τα χρηματο-οικονομικά παράγωγά τους (derivatives), όπως προειδοποίησε σε επιθετικό ύφος την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 ο Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σουηδό ομόλογό του, Stefan Lofven, ο Renzi δεν έχασε την ευκαιρία να επισημάνει, ότι πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες αντιμετωπίζουν αρκετά μεγαλύτερα προβλήματα απ' ότι οι ιταλικές.
«Αν αυτό το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων αξίζει ένα, το ζήτημα των παραγώγων σε άλλες τράπεζες, σε μεγάλες τράπεζες, αξίζει εκατό. Αυτή είναι η σχέση: Ένα προς εκατό», τόνισε εμφατικά ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Τις τελευταίες ημέρες, οι ιταλικές τράπεζες έχουν εισέλθει σε βαθειά κρίση μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit στο μοιραίο δημοψήφισμα της 23ης Ιουλίου 2016, παρουσιάζοντας πλέον τις χειρότερες μετοχικές «επιδόσεις» στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο εξ αιτίας αμφιβολιών των επενδυτών ότι θα καταφέρουν να τιθασεύσουν το γιγαντιαίο πρόβλημα μη εξυπηρετούμενων δανείων συνολικής αξίας 360 δισ. ευρώ που αντιμετωπίζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης