Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη στην Κίνα μεταξύ ZTE και Forthnet - Ο Τσίπρας προωθεί κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη στην Κίνα μεταξύ ZTE και Forthnet - Ο Τσίπρας προωθεί κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Τσίπρας προς Κινέζους: «Η Ελλάδα έχει δύο μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: Τη γεωγραφική της θέση και το υψηλής ειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό της»
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της κολοσσιαίας κινεζικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας ΖΤΕ και της ελληνικής Forthnet για την κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου σύμπραξης στον τομέα της ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς (NGAs) υπερυψηλών ταχυτήτων, υπεγράφη στη Σαγκάη την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Όπως τόνισε ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στην έδρα της ΖΤΕ στη Σαγκάη, η ελληνική αγορά αποκτά νέο ενδιαφέρον για την Κίνα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην προηγμένη τεχνολογία, καθώς οι κινεζικές εταιρίες μπορούν να επεκτείνουν μέσω της Ελλάδος τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη.
Ο Τσίπρας έγινε δεκτός από την εκτελεστική πρόεδρο του ομίλου (CIO & chief strategy officer) της ZTE, Τζέιν Τσεν, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση των εταιρειών προηγμένης τεχνολογίας στην Κίνα.
«Η Ελλάδα έχει δύο μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: Τη γεωγραφική της θέση και το υψηλής ειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό της. Αυτά τα δυο πλεονεκτήματα καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική για μια στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία σας» τόνισε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει ότι η επένδυση στις νέες τεχνολογίες δίνει προστιθέμενη αξία, ενισχύει την απασχόληση και συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΖΤΕ τόνισε ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται 14 χρόνια στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως, τον τελευταίο χρόνο το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα έχει βελτιωθεί σημαντικά, γεγονός που έχει βοηθήσει τις δραστηριότητες της ΖΤΕ.
Η κινεζική εταιρεία είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στις τηλεπικοινωνίες και η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Κίνας.
Επενδύει ετησίως 10% των εσόδων της στην έρευνα και ανάπτυξη, τα οποία για το 2015 διαμορφώθηκαν σε 13,7 δισ. ευρώ, με κέρδη 85 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης