Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση 5,7% των πωλήσεων αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη τον Ιούνιο – Συρρίκνωση της ζήτησης στη Βρετανία

Αύξηση 5,7% των πωλήσεων αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη τον Ιούνιο – Συρρίκνωση της ζήτησης στη Βρετανία
Τον Ιούνιο οι πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο συρρικνώθηκαν 0,8%, ενώ οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 8,3% στη Γερμανία, 0,8% στη Γαλλία και 11,2% στην Ισπανία.
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούνιο σε όλη την Δυτική Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 5,7% σε ετήσια βάση, παρά την πρώτη συρρίκνωση της ζήτησης στη Βρετανία από τον περασμένο Οκτώβριο όπως ανακοίνωσε σήμερα (6/7) η LMC Automotive.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της LMC Automotive, η ψηφοφορία στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου για να φύγει από την ΕΕ, θα μπορούσε να επιβραδύνει τη ζήτηση αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το β΄ εξάμηνο του 2016.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη τον Ιούνιο ανήλθε σε 1.393.508 οχήματα, σύμφωνα με την LMC Automotive, η οποία υπολογίζει τις μηνιαίες πωλήσεις με βάση τα στοιχεία των εθνικών εγγραφής και τις δικές της προβλέψεις.
"Οι πέντε μεγάλες αγορές αυτοκινήτων (σ.σ. Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) κατέγραψαν αύξηση σε ετήσια βάση με την αξιοσημείωτη εξαίρεση του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία έδειξε μια συστολή για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2015" δήλωσε ο αναλυτής Emiliano Lewis.
Πρόσθεσε δε, ότι "με το δημοψήφισμα το αποτέλεσμα του οποίου ήταν η έξοδος από την ΕΕ, οι οικονομικές αντιξοότητες δείχνουν να αμβλύνουν τη ζήτηση κατά το β΄ εξάμηνο του έτους στο Ηνωμένο Βασίλειο".
Τον Ιούνιο οι πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο συρρικνώθηκαν 0,8%, ενώ οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 8,3% στη Γερμανία, 0,8% στη Γαλλία και 11,2% στην Ισπανία σύμφωνα με τα στοιχεία της LMC.
Η LMC μείωσε τις προβλέψεις της για το 2016 διορθώνοντας τις νέες εγγραφές στη Δυτική Ευρώπη σε 13.927.063 αυτοκίνητα από μια πρόβλεψη που έγινε τον περασμένο μήνα για 14.155.468 αυτοκίνητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης