Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Deutsche Bank σχεδιάζει να πουλήσει ναυτιλιακά δάνεια ύψους 1 δισ. δολαρίων

Reuters: Η Deutsche Bank σχεδιάζει να πουλήσει ναυτιλιακά δάνεια ύψους 1 δισ. δολαρίων
Οι ναυτιλιακές μεταφορές containers και ξηρού φορτίου γνωρίζουν τη χειρότερη ύφεση, η οποία οφείλεται στο πλεόνασμα πλοίων, την παραπαίουσα παγκόσμια οικονομία και την ασθενέστερη ζήτηση.
Η Deutsche Bank αναζητά αγοραστή για να πωλήσει ναυτιλιακά δάνεια ύψους τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων, προκειμένου να ελαφρύνει την έκθεση της στον τομέα αυτό.
Τα ναυτιλιακά δάνεια υπόκεινται σε αυστηρότερους εποπτικούς ελέγχους από την ΕΚΤ και ως εκ τούτου η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank λόγω των πιέσεων που δέχεται στην κεφαλαιακή της επάρκεια, πουλάει υψηλού ρίσκου assets.
Όπως αναφέρει το Reuters, ενώ οι μεταφορές πετρελαίου με tankers έχουν πάρει τα πάνω τους, οι ναυτιλιακές μεταφορές containers και ξηρού φορτίου γνωρίζουν τη χειρότερη ύφεση, η οποία οφείλεται στο πλεόνασμα πλοίων, την παραπαίουσα παγκόσμια οικονομία και την ασθενέστερη ζήτηση των καταναλωτών.
Τραπεζικές και χρηματοοικονομικές πηγές που γνωρίζουν το θέμα, είπαν στο Reuters, ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αρχικά ψάχνει να ξεφορτωθεί ναυτιλιακά δάνεια ύψους τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με μία πηγή που επικαλείται το Reuters, η Deutsche Bank "ψάχνει να ελαφρύνει το χαρτοφυλάκιο της και αυτό περιλαμβάνει τοξικό χρέος, κάποιο το οποίο προσπαθεί να το πουλήσει".
Η ίδια πηγή διευκρίνισε πάντως, ότι η τράπεζα "δεν ψάχνει τρόπο να βγει από το χώρο της ναυτιλίας".
Η Deutsche Bank η οποία έχει περίπου 5 με 6 δισ. δολάρια της συνολικής της έκθεσης στον τομέα της ναυτιλίας, αρνήθηκε να σχολιάσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης