Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά η απόδοση του 20ετούς ομολόγου της Ιαπωνίας – Υποχώρησε στο -0,005%

Σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά η απόδοση του 20ετούς ομολόγου της Ιαπωνίας – Υποχώρησε στο -0,005%
Στην ισοτιμία με το δολάριο το γιέν υποχώρησε σήμερα (6/7) στα 101 ανά δολάριο, από 102 που ήταν η ισοτιμία έναντι του αμερικανικού νομίσματος νωρίτερα.
Η απόδοση του 20ετούς κρατικού ομολόγου της Ιαπωνίας έπεσε σήμερα (6/7) για πρώτη φορά κάτω από το μηδέν, φθάνοντας στο -0,005%, για να επιστρέψει με το κλείσιμο του χρηματιστηρίου του Τόκιο σε θετικό έδαφος και να διαμορφωθεί σε +0,025%.
Σημειώνεται ωστόσο, ότι η απόδοση του 20ετούς ομολόγου μειώνεται συνεχώς από +1% που ήταν μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο%, κάτι που δείχνει ότι οι επενδυτές αναζητούν την ασφάλεια στα κρατικά χρεόγραφα της χώρας της Άπω Ανατολής, μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.
Σε αρνητικό έδαφος κινείται τον τελευταίο καιρό και η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ιαπωνίας, η οποία υποχώρησε κατά 4,24% και έφθασε στο ιστορικό χαμηλό του -0,275%, ενώ και η απόδοση του 30ετούς ομολόγου έπεσε επίσης φθάνοντας στο +0,015% για να επανέλθει αργότερα στο +0,04%.
Ταυτόχρονα, ενισχύεται το γιέν, καθώς όπως και τις πρώτες ημέρες μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, το ιαπωνικό νόμισμα ήταν συχνά το ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, ακόμη περισσότερο από ό,τι το δολάριο.
Στην ισοτιμία με το δολάριο το γιέν υποχώρησε σήμερα (6/7) στα 101 ανά δολάριο, από 102 που ήταν η ισοτιμία έναντι του δολαρίου νωρίτερα.
Ο διευθυντής της FX Prime που εδρεύει στο Τόκυο, Marito Ueda, δήλωσε ότι "η διαπραγμάτευση καθοδηγείται απολύτως από την στερλίνα" και πρόσθεσε ότι "σήμερα βλέπουμε ένα μοτίβο παρόμοιο με την επομένη του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στη Βρετανία".
"Η λίρα πωλείται, το ευρώ πωλείται και το γιεν είναι το πιο ευρέως εξαγοράσιμο νόμισμα εν μέσω μιας διάθεσης αποφυγής κινδύνου" πρόσθεσε.
Μεταξύ των επενδύσεων, το γιεν και τα κρατικά ομόλογα έχουν ζήτηση, ενώ οι επενδυτές αποφεύγουν τις μετοχές.
Μετά την πτώση της απόδοσης του 10ετους κρατικού ομολόγου της Ιαπωνίας σε αρνητικό έδαφος τον Φεβρουάριο, οι αγορές παρακολουθούν, κατά πόσον η απόδοση του 20ετούς ομολόγου θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης