Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλμα +8% για την Banca Monte dei Paschi μετά το selloff - Προσωρινή απαγόρευση του short selling

Άλμα +8% για την Banca Monte dei Paschi μετά το selloff - Προσωρινή απαγόρευση του short selling
Η μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιταλία ενισχύεται 8,03% στα 0,2853 ευρώ, κόντρα στο ρεύμα, καθώς οι τίτλοι των υπόλοιπων ιταλικών τραπεζών καταγράφουν απώλειες
(upd) Ανακάμπτει σήμερα η μετοχή της ιταλικής τράπεζας Banca Monte dei Paschi, μετά τις ισχυρές απώλειες που κατέγραψε στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Η μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιταλία ενισχύεται 8,7% στα 0,2882 ευρώ, κόντρα στο ρεύμα, καθώς οι τίτλοι των υπόλοιπων ιταλικών τραπεζών καταγράφουν απώλειες στις συναλλαγές του Μιλάνου.
H μετοχή εκτοξεύθηκε έως +17% μετά την προσωρινή απαγόρευση του short selling στον τίτλο.
Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει κεφαλαιακή «ένεση» ρευστότητας ύψους τουλάχιστον τριών δισ. ευρώ, όπως μετέδωσε χθες η La Stampa.
H Ιταλία σχεδιάζει να κάνει χρήση του άρθρου 32 της ευρωπαϊκής οδηγίας για την εκκαθάριση των τραπεζών, το οποίο επιτρέπει μια προσωρινή κρατική βοήθεια, σε περίπτωση που βρίσκεται προ του κινδύνου να αποτύχει στα επόμενα stress tests των ευρωπαϊκών αρχών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «La Stampa», το σχέδιο για την κεφαλαιακή ενίσχυση της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιταλία, περιλαμβάνει την πώληση νέων μετατρέψιμων ομολόγων και «ένεση» ρευστότητας τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, μέσω του κρατικού fund Atlante.
Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ ζήτησε τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας κατά 30% έως το 2019.
Η μετοχή της BMPS έχει σημειώσει πτώση 78% το 2016, οδεύοντας προς τις χειρότερες ετήσιες απώλειες στην ιστορία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης