Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ παρουσίασε η ΕΚΤ με ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ παρουσίασε η ΕΚΤ με ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας
Στα χέρια μας, το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ θα βρεθεί από τον Απρίλιο του 2017
Ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας διαθέτει το νέο πορτοκαλί χαρτονόμισμα των 50 ευρώ που παρουσιάστηκε από την ΕΚΤ την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, περιλαμβάνοντας ένα κρυφό «παράθυρο» στην αριστερή του πλευρά, στο οποίο αποκαλύπτεται η Ευρώπη της ελληνικής μυθολογίας όταν το διαπερνά φως.
Ο σχεδιασμός του νέου τραπεζογραμματίου περιλαμβάνει χαρακτηριστικά ασφαλείας που εξαφανίζονται όταν το νέο χαρτονόμισμα εκτίθεται σε υπέρυθρη και υπεριώδη ακτινοβολία, κάτι που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει όσες επιχειρήσεις και οργανισμούς χειρίζονται μετρητά να ανακαλύπτουν παραχαραγμένα τραπεζογραμμάτια.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ, το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ είναι αυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο από κάθε άλλο στις 19 χώρες της ευρωζώνης των 338 εκατ. κατοίκων, συνιστώντας το 45% του συνόλου των ευρώ σε κυκλοφορία.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι υπάρχουν περισσότερα τραπεζογραμμάτια των 50 ευρώ σε κυκλοφορία απ' ότι τραπεζογραμμάτια των 5, 10 και 20 ευρώ μαζί.
Το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ αποτελεί μέρος της δεύτερης έκδοσης των τραπεζογραμματίων ευρώ - που ονομάζεται Europa - της οποίας αποτελεί το τέταρτο νέο τραπεζογραμμάτιο, μετά τα νέα χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ που έχουν ήδη κυκλοφορήσει.
Στα χέρια μας, το νέο υπερσύγχρονο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ θα βρεθεί από τον Απρίλιο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης