Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Περισσότερο πιθανό να παραμείνει τελικά το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ε.Ε. βάσει της θεωρίας παιγνίων

Credit Suisse: Περισσότερο πιθανό να παραμείνει τελικά το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ε.Ε. βάσει της θεωρίας παιγνίων
Αντίθετα από την Credit Suisse, για την Societe Generale είναι σχεδόν απίθανο να μην προκύψει το Brexit, στο οποίο αποδίδει πιθανότητα 90%
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι περισσότερο πιθανό να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το να πραγματοποιήσει Brexit, παρά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., σύμφωνα με την Credit Suisse.
Συγκεκριμένα, αναλυτές της ελβετικής τράπεζας θεωρούν «αρκετά μικρότερη του 50%» την πιθανότητα η Βρετανία να ακολουθήσει τελικά τον δρόμο της εξόδου από την Ε.Ε., βασιζόμενη στη θεωρία των παιγνίων (game theory).
Όπως διευκρίνισαν οι William Porter και Chiraag Somaia, οι απόψεις τους δεν αντικατοπτρίζουν οπωσδήποτε την επίσημη θέση της Credit Suisse.
Το συμπέρασμά τους βασίζεται στο επιχείρημα, ότι οποιοσδήποτε και αν αντικαταστήσει στη βρετανική πρωθυπουργία τον David Cameron θα δυσκολευτεί εξαιρετικά πολύ να σχηματίσει κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσει το περίφημο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας.
Πάντως, η εταιρεία στοιχηματισμού Skybet αποδίδει πιθανότητα 20% στην ενεργοποίηση του άρθρου 50 μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2017.

SOCIETE GENERALE: Η διακλάδωση των πιθανών αποφάσεων των Βρετανών για το Brexit

Αντίθετα από την Credit Suisse, για την Societe Generale είναι σχεδόν απίθανο να μην προκύψει το Brexit, στο οποίο αποδίδει πιθανότητα 90%.
Όπως εκτιμά, η γαλλικά τράπεζα, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τον επόμενο Βρετανό πρωθυπουργό να μην τιμήσει την ψήφο των πολιτών της χώρας του, όμως δεν αποκλείεται η κατάσταση να οδηγήσει σε εθνικές εκλογές ή δεύτερο δημοψήφισμα στη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης