Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Reuters: Αναμένεται ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ έναντι στερλίνας και ευρώ στο επόμενο 12μηνο

Έρευνα Reuters: Αναμένεται ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ έναντι στερλίνας και ευρώ στο επόμενο 12μηνο
Παρά την ισχύ που έχει επιδείξει το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του αμερικανικού αυτό αναμένεται να εξασθενήσει στα 103 γιέν σε τρεις μήνες, σε 105 γιέν σε έξι μήνες και σε 108 γιέν σε ένα έτος
Το δολάριο ΗΠΑ πρόκειται να ενισχυθεί στο ερχόμενο έτος, παρά το γεγονός ότι μειώνονται ολοένα και περισσότερο οι πιθανότητες νέας αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων του αμερικανικού νομίσματος από την Federal Reserve λόγω της παγκόσμιας επιβράδυνσης που αναμένεται να προκαλέσει στο εμπόριο και στις επενδύσεις η ψήφος των Βρετανών υπέρ του Brexit.
Στο ίδιο πλαίσιο, οι συνθήκες πλέον ευνοούν την υιοθέτηση πολιτικών νομισματικής χαλάρωσης από περισσότερες ισχυρές κεντρικές τράπεζες του πλανήτη - μεταξύ αυτών και η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) - σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν μια παγκόσμια οικονομική ύφεση.
Σε έρευνα που πραγματοποίησε το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters μεταξύ 70 υψηλόβαθμων στελεχών καθορισμού στρατηγικής συναλλάγματος, βρήκε, ότι μεταξύ των κερδοσκόπων πληθαίνουν τα «στοιχήματα» υπέρ της ανατίμησης του δολαρίου ΗΠΑ έναντι τόσο της βρετανική στερλίνας, όσο και του ευρώ.
Σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, το βρετανικό νόμισμα κατήλθε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 31 ετών έναντι του αμερικανικού, υποχωρώντας μέχρι τα 1,30496 δολάρια, με το ευρώ να ενισχύεται έως τις 0,85481 λίρες.
Σύμφωνα με την έρευνα, το ευρώ θα διαπραγματεύεται στο επίπεδο των 1,10 δολαρίων ΗΠΑ σε έναν μήνα, θα εξασθενήσει σε 1,08 δολάρια σε τρεις μήνες, ενώ σε ένα έτος θα έχει υποχωρήσει στα 1,07 δολάρια.
Η πολιτική αναταραχή που έχει προκαλέσει στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο η ψήφος υπέρ του Brexit - ιδιαίτερα εν μέσω της ακυβερνησίας της Βρετανίας και της αδράνειας της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, εξ αιτίας εσωκομματικών προβλημάτων - φέρεται να έχει αυξήσει τις ροές προς το δολάριο ΗΠΑ από επενδυτές που αναζητούν «ασφαλή καταφύγια».
Παρά την ισχύ που έχει επιδείξει το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του αμερικανικού - διαπραγματευόμενο στο επίπεδο των 101,9 γιέν - αυτό αναμένεται να εξασθενήσει στα 103 γιέν σε τρεις μήνες, σε 105 γιέν σε έξι μήνες και σε 108 γιέν σε ένα έτος.
Πάντα σύμφωνα με την έρευνα του Reuters, η στερλίνα αναμένεται να εξασθενήσει μέχρι τα 1,27 δολάρια έως το τέλος του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης