Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Brexit κλονίζει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων στον τομέα των υπηρεσιών στην Ιρλανδία

Το Brexit κλονίζει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων στον τομέα των υπηρεσιών στην Ιρλανδία
Η Ιρλανδία, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρώπης, θεωρείται ότι έχει να χάσει περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο μέλος της ΕΕ από το Brexit.
Οι επιχειρηματικές προσδοκίες για τον τομέα των υπηρεσιών στην Ιρλανδία, από τον τουρισμό έως τις τηλεπικοινωνίες, υποχώρησαν τον Ιούνιο, όπως έδειξε μια έρευνα σήμερα (5/7), καθώς ορισμένες επιχειρήσεις εξέφρασαν την ανησυχία τους, ότι η ψήφος της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, θα οδηγήσει σε επιβράδυνση της δραστηριότητας.
Η Ιρλανδία, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρώπης, θεωρείται ότι έχει να χάσει περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο μέλος της ΕΕ από το Brexit και την απόφαση ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος, η ΕΕ, να κλείσει την ενιαία αγορά, στην οποία εντάχθηκε η Ιρλανδία μαζί με την Βρετανία πριν από 43 χρόνια.
Ο δείκτης PMI της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε ελαφρώς στο 61,2 τον Ιούνιο από 61,7 το Μάιο.
Ωστόσο, ο υποδείκτης μέτρησης επιχειρηματικών προσδοκιών μειώθηκε απότομα στο 68,4 από 77, το χαμηλότερο σημείο από τον Αύγουστο του 2013, όταν η Ιρλανδία έφθανε στο τέλος του τριετούς διεθνούς προγράμματος διάσωσης.
Η οικονομία της Ιρλανδίας αναμένεται να αυξηθεί ταχύτερα από οποιονδήποτε άλλο στην Ευρώπη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2016, φθάνοντας στο 4,9%.
Η κυβέρνηση πάντως έχει ήδη μειώσει τις προβλέψεις της για το 2017 σε περίπου 3,4% από 3,9% και προειδοποίησε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά, αν η Βρετανία βρεθεί αντιμέτωπη με μία δυσμενή συμφωνία με την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης