Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 38 μηνών η ανάπτυξη των Υπηρεσιών – Στις 52,3 μονάδες ο PMI τον Ιούνιο

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 38 μηνών η ανάπτυξη των Υπηρεσιών – Στις 52,3 μονάδες ο PMI τον Ιούνιο
Τα αρνητικά στοιχεία για τη βρετανική οικονομία οφείλονται στην αβεβαιότητα που έχει επιφέρει στο νησί το δημοψήφισμα για το Brexit
Την χειρότερη επίδοση των τελευταίων 38 μηνών κατέγραψαν τον Ιούνιο οι Υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας κλάδος που μαζί με τον τραπεζικό κινούν τα νήματα της εγχώριας οικονομίας.
Συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης PMI της Markit βρέθηκε στις 52,3 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 53,5 τον Μάιο του τρέχοντος έτους.
Σε επίπεδο τριμήνου τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, καθώς η ανάπτυξη το β’ τρίμηνο 2016 ήταν η χειρότερη από τις αρχές του 2013.
Αναφέρεται πως η τιμή του PMI πάνω από 50 μονάδες συνεπάγεται μεγέθυνση του εκάστοτε κλάδου, κάτω από 50 συρρίκνωση και ίσον με 50 αμεταβλητότητα. 
Τα παραπάνω αρνητικά στοιχεία για τη βρετανική οικονομία οφείλονται στην αβεβαιότητα που έχει επιφέρει στο νησί το δημοψήφισμα για το Brexit, καθώς τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου δεν εισχώρησαν στην αγορά νέες επιχειρήσεις.
Το κλίμα θα βελτιωθεί και πάλι αισθητά όταν ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στο νησί και ξεκινήσουν επίσημα οι συζητήσεις για την έξοδο (ή μη) από την Ευρωπαϊκή Ένωση..


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης