Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή πτώση στις τιμές του πετρελαίου λόγω αργίας στις ΗΠΑ και ανάμεικτων εξελίξεων - Στα 50,04 δολ. το Brent

Μικρή πτώση στις τιμές του πετρελαίου λόγω αργίας στις ΗΠΑ και ανάμεικτων εξελίξεων - Στα 50,04 δολ. το Brent
Ο όγκος συναλλαγών στη διεθνή αγορά πετρελαίου ήταν σήμερα μικρότερος του συνηθισμένου, λόγω της εθνικής αργίας στις ΗΠΑ, που κράτησε πολλές αγορές της κλειστές
Μικρή πτώση κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, εν μέσω θετικών σχολίων του Σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου ότι η αγορά κατευθύνεται προς μια ισορροπία προσφοράς και ζήτησης, αλλά και πρώιμων στοιχείων για επιβράδυνση στην ασιατική ζήτηση «μαύρου χρυσού».
Ο όγκος συναλλαγών στη διεθνή αγορά πετρελαίου ήταν σήμερα μικρότερος του συνηθισμένου, λόγω της εθνικής αργίας στις ΗΠΑ, που κράτησε πολλές αγορές της κλειστές, αλλά όχι και το χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX.
Σε ανάλυσή της, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley, εξέφρασε ανησυχία ότι οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να οδηγηθούν σε νέα υποχώρηση, λόγω της ασθμαίνουσας ζήτησης για βενζίνη και της αυξημένης πετρελαϊκής παραγωγής του Καναδά και της Νιγηρίας.
Στην ίδια κατεύθυνση μπορεί να οδηγήσει και η συμφωνία που επετεύχθη για τη συγχώνευση των δύο αντίπαλων εθνικών εταιρειών πετρελαίου της Λιβύης, που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει αύξηση της συνολικής παραγωγής της βορειο-αφρικανικής χώρας.
Ανακούφιση προκάλεσε στους επενδυτές η επίτευξη συμφωνίας εργαζομένων και εργοδοτών στον πετρελαϊκό τομέα της Νορβηγίας το περασμένο Σάββατο 2/7, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων στη χώρα της δυτικής Ευρώπης με τη μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου.
Τελικά, πτώση 0,62% ή 31 σεντς πραγματοποίησε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Σεπτεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να υποχωρήσει σε 50,04 δολαρία ΗΠΑ ανά βαρέλι, με υψηλότερη τιμή ημέρας τα 50,75 δολάρια.
Σε 0,47% ή 23 σεντς διαμορφώθηκαν οι απώλειες της τιμής του future Αυγούστου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο NYMEX, για να περιοριστεί σε 48,76 δολάρια ανά βαρέλι, με υψηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή τα 49,35 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης