Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schelling (Αυστριακός ΥΠΟΙΚ): Το Brexit θα αποφευχθεί τελικά, λόγω των έντονα αρνητικών συνεπειών του

Schelling (Αυστριακός ΥΠΟΙΚ): Το Brexit θα αποφευχθεί τελικά, λόγω των έντονα αρνητικών συνεπειών του
Για τον Schelling, η Ε.Ε. θα πρέπει να αντιδράσει στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος προχωρώντας σε μεταρρυθμίσεις, αλλά και εστιάζοντας σε καίρια ζητήματα
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει μέλος της Ε.Ε. παρά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ένωση στο μοιραίο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, όπως προέβλεψε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Hans Joerg Schelling, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
«Σε πέντε χρόνια από σήμερα, η Ε.Ε. θα συνεχίσει να έχει 28 χώρες-μέλη», όπως δήλωσε με αισιοδοξία ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι οι συνέπειες της ψήφου υπέρ του Brexit φαίνονται να έχουν προκαλέσει σοκ στις επιχειρήσεις και στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Όταν βλέπεις όλες αυτές τις βρετανικές επιχειρήσεις που θέλουν να μετακομίσουν στην Ε.Ε., τότε αυτό θα αφυπνίσει τη Βρετανία να μην αποχωρήσει, τελικά», όπως έκρινε ο Αυστριακός υπουργός.
Για τον Schelling, η Ε.Ε. θα πρέπει να αντιδράσει στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος προχωρώντας σε μεταρρυθμίσεις, αλλά και εστιάζοντας σε καίρια ζητήματα, όπως η ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, η αλλαγή του κλίματος και η ασφάλεια, επιτρέποντας στις χώρες-μέλη της να αντιμετωπίσουν μόνες τους κάποια άλλα ζητήματα.
Στη συνέντευξή του, ο υπουργός θεώρησε αποδεκτή λύση το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει στην Ε.Ε. δίχως καν να υποβάλλει αίτηση αποχώρησης δια μέσου της ενεργοποίησης του περίφημου άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας.
Ο Schelling θεωρεί, ότι όσο περισσότερο διαρκεί η αβεβαιότητα περί των μελλοντικών όρων που θα διέπουν τις οικονομικές σχέσεις της Βρετανίας με την Ε.Ε., τόσο περισσότερο εκνευρισμό αυτό θα προκαλεί στις αγορές και στους ανθρώπους και τόσο περισσότερο βλαπτικό θα καθίσταται για την Ευρώπη, αλλά ιδίως για το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης