Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Brexit δεν επηρεάζει τις ενταξιακές συνομιλίες με τα Βαλκανικά κράτη διαβεβαιώνουν Merkel και Hollande

Το Brexit δεν επηρεάζει τις ενταξιακές συνομιλίες με τα Βαλκανικά κράτη διαβεβαιώνουν Merkel και Hollande
«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω αυτές τις χώρες ότι η διαδικασία θα συνεχίσει ομαλά», σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος 
Κορυφαίοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφεραν στους βαλκάνιους ομολόγους τους ότι οι συνομιλίες για την ένταξή των Βαλκανικών χωρών στην Ε.Ε. θα συνεχιστούν κανονικά, παρά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, κατά τη διάρκεια διάσκεψης στο Παρίσι, ο πρόεδρος Hollande, η καγκελάριος Merkel και η υπουργός Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Federica Mogherini, συναντήθηκαν με τους ηγέτες των Βαλκανικών χωρών και κατέστησαν σαφείς τις προθέσεις τους να συνεχίσουν ομαλά οι ενταξιακές συνομιλίες.
«Μετά την απόφαση της Βρετανίας, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όλους τα βασικά θεμέλια και τις δεσμεύσεις που έχουν γίνει και θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στις χώρες των Βαλκανίων», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, ενώ προσέθεσε: «Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τις χώρες εκείνες πως η διαδικασία [για την ένταξή τους] θα παραμείνει σε εξέλιξη».
Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να υποστήριξε ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει» για τις χώρες στα Βαλκάνια.
Επιπλέον, αρκετοί από τους ηγέτες στα Βαλκάνια δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι «δε φοβούνται» τις επιπτώσεις του Brexit και ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης