Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alain Juppe (Γαλλία): «Ναι» στον περιορισμό ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων και βρετανική πρόσβαση στην ενιαία αγορά

Alain Juppe (Γαλλία): «Ναι» στον περιορισμό ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων και βρετανική πρόσβαση στην ενιαία αγορά
Για τον σοσιαλιστή νυν πρόεδρο της Γαλλίας, Fracois Hollande, δεν τίθεται ζήτημα επηρεασμού της υφιστάμενης διμερούς συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Brexit
Ενδεχόμενο περιορισμό του καθεστώτος ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε. μετά το Brexit με παράλληλη πλήρη πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, φάνηκε διατεθειμένος να διαπραγματευτεί ο κεντροδεξιός Γάλλος πρώην πρωθυπουργός και πολλάκις υπουργός, Alain Juppe - που προαλείφεται για επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας το 2017 - σε δηλώσεις του από το Λονδίνο.
«Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις σε αυτό το σημείο... Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πιθανές εκδοχές», όπως υποστήριξε ο ίδιος.
Ο Juppe τόνισε, ότι τα σύνορα Γαλλίας-Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να μετακινηθούν και πάλι σε βρετανικό έδαφος μετά το Brexit, ενώ η διμερής συμφωνία Le Touquet που επιτρέπει σε Γάλλους τελωνειακούς αξιωματούχους να εργάζονται σε βρετανικό έδαφος και το αντίστροφο, θα αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο χωρών.
Για τον σοσιαλιστή νυν πρόεδρο της Γαλλίας, Fracois Hollande, δεν τίθεται ζήτημα επηρεασμού της υφιστάμενης διμερούς συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του Brexit.
Χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στην περιοχή πέριξ του Καλαί, ελπίζοντας να αποφύγουν τους συνοριακούς ελέγχους και να βρουν τρόπο να μεταβούν στη Βρετανία μέσω του υποθαλάσσιου σιδηροδρομικού τούνελ της Μάγχης.
Η συγκεκριμένη κατάσταση συχνά οδηγεί σε τοπικές εντάσεις και σε πολιτικές διαμάχες τόσο στη Γαλλία, όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης