Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά τουλάχιστον δύο χρόνια θα καθυστερήσει η πώληση της Royal Bank of Scotland, λόγω Brexit

Κατά τουλάχιστον δύο χρόνια θα καθυστερήσει η πώληση της Royal Bank of Scotland, λόγω Brexit
Στο +1,6% το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου το 2016, στο +0,8% το 2017, σύμφωνα με τη RBS 
Κατά τουλάχιστον δύο χρόνια θα καθυστερήσει τη πώληση του μεριδίου της βρετανικής κυβέρνησης στη Royal Bank of Scotland (RBS), λόγω της απόφασης των πολιτών για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την εξέλιξη αυτή γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της RBS, Ross McEwan, μιλώντας στον ραδιοσταθμό LBC, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό θα είναι ένα πισωγύρισμα», σημείωσε, ενώ προσέθεσε ότι η RBS προβλέπει οικονομική επιβράδυνση στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος», τόνισε συγκριμένα.
Πιο αναλυτικά, οι οικονομολόγοι της RBS υποβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για το 2016 σε +1,6%, έναντι +2% προηγουμένως, ενώ προβλέπουν περαιτέρω επιβράδυνση για το 2017 (+0,8%).
Αν και δεν αναμένει να υπάρξει ύφεση, ο κ. McEwan υποστήριξε ότι μέχρι να αρθεί η αβεβαιότητα, θα υπάρξει περιορισμός των επενδύσεων
Ο McEwan καλωσόρισε την κυβερνητική πρόταση για μείωση της εταιρικής φορολογίας σε 15%, στον απόηχο της υποτίμησης της στερλίνας, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της RBS και τις αποδόσεις της το 2018.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης