Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lufthansa: Αρνητική εξέλιξη για τις αεροπορικές εταιρείες η απόφαση για Brexit

tags :
Lufthansa: Αρνητική εξέλιξη για τις αεροπορικές εταιρείες η απόφαση για Brexit
Παρά τις δυσμενείς εξελίξεις για τον κλάδο, η Lufthansa διατηρεί αμετάβλητες τις ετήσιες προβλέψεις της
Η ψήφος των βρετανών πολιτών υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αρνητική εξέλιξη για τις αεροπορικές εταιρείες.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου, ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής Lufthansa, Carsten Spohr, επισημαίνοντας ότι το Brexit θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβράδυνση στην Ευρώπη.
Εντούτοις, παρά τις δυσμενείς εξελίξεις για τον κλάδο, η Lufthansa διατηρεί αμετάβλητες τις ετήσιες προβλέψεις της, σε προσαρμοσμένα κέρδη άνω του 1,8 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, παρά τις πιέσεις στα κόστη, η εταιρεία εκτιμά ότι τα φετινά αποτελέσματα θα είναι βελτιωμένα σε σύγκριση με το 2015.
Πάντως, ο Spohr τόνισε πως είναι δύσκολο να υπάρξει ξεκάθαρο πλάνο δράσης προς το παρόν, καθώς και η απειλή της τρομοκρατίας ασκεί πιέσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.
Σημειώνεται ότι η Lufthansa έχει ήδη περάσει σε φάση αναδιοργάνωσης, με στόχο να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, λόγω του ανταγωνισμού από τις εταιρείες χαμηλού κόστους, Rynair και easyjet, αλλά και λόγω εταιρειών, όπως η Emirates Airline και η Qatar Airways.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης